Zece inovatii care au adus succesul Google

Joi, 21 August 2014, ora 13:24
1967 citiri
Zece inovatii care au adus succesul Google

Google, care a devenit o companie publica in urma cu zece ani, a avut un impact deosebit asupra cautarii pe Internet, numele sau devenind sinonim cu acest verb.

Google s-a adaptat cu succes la schimbarile tehnologice si la modul cum este accesat internetul, compania imbunatatind constant produsul care a facut-o celebra, scrie CNN.

Cu aceasta ocazie, Amit Singhal, seful divizie de "cautare" a Google, a dezvaluit principalele zece repere ale motorului de cautare al companiei.

1 Autocompletare: Singhal a evidentiat faptul ca utilizatorul poate obtine o reteta, spre exemplu, chiar daca nu isi poate aminti numele intreg al acelui fel de mancare. "Tastarea unei intregi fraze a devenit arhaica", a spus el.

2.Traducerea: Aceasta functie este folosita de peste un miliard de ori pe zi, traducand texte in 80 de limbi.

3. Trafic si destinatii: Utilizatorul poate intreba pe telefon "Care este distanta pana la....?" si poate obtine instant cel mai rapid traseu disponibil.

4. Rezultatele cautarii: Rezultatele oferite Google nu includ doar text, ci si video, imagini, aplicatii, toate tipurile de continut.

5. Noi terminale mobile: Google este disponibil, pe langa PC-uri, tablete si telefoane, si pe smart watch-uri si ochelari.

6. Serviciul de cautare voce: Utilizatorul poate intreba "Ok Google, voi avea nevoie maine de umbrela?", iar serviciul disponibil in 38 de limbi va raspunde.

7. Asistenta: Google are disponibila si o functie de "secretara", ca Siri. Adauga memento-uri si scaneaza adresa de mail. Aplicatia mobila poate trimite si mesaje text si e-mailuri.

8. The Knowledge Graph: Utilizatorul are nevoie de un raspuns si nu de o lista cu zece linkuri. O intrebare de genul "cine este presedintele SUA" introdusa in motorul de cautare, iar raspunsul va fi afisat in partea superioara a pagini.

9. Informatii personale: Aplicatia Google poate spune utilizatorului la ce poarta se face imbarcarea in zborul sau si poate urmari unde este pachetul trimis.

10. Raspunde inainte de a fi intrebat: Google Now informeaza automat utilizatorul de programul stabilit, de rezervari, despre vreme, trafic si de unde este masina parcata - inainte sa fie intrebat.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Google servicii, #companie Google, #aniversare google , #stiri Google