YouTube va sterge clipurile muzicale

Marti, 10 Martie 2009, ora 10:26
2252 citiri
YouTube va sterge clipurile muzicale

Fanii muzicii nu vor mai putea viziona videoclipurile artistilor favoriti pe YouTube dupa ce Google a blocat accesul in urma unei dispute legata de licenta.

Google a inceput sa blocheze accesul utilizatorilor din Marea Britanie catre videoclipurile premium, luni seara, insa procedura de restrictionare va dura cateva zile pana va ajunge sa puna sub interdictie toate clipurile muzicale, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

Gigantul Google a descris aceasta situatie ca o "decizie dureroasa" care va provoca "o dezamagire colosala".

PRS Music a acordat initial dreptul pentru Google sa puna la dispozitia utilizatorilor din Marea Britanie clipurile din industria muzicala, insa momentan firma renegociaza contractul cu gigantul american Google. Reprezentantii PRS Music au declarat ca sunt surprinsi de "decizia drastica" a companiei Google de a "pedepsi" astfel iubitorii de muzica si compozitorii.

"Contractul nostru precedent cu PRS Music a expirat si nu am reusit pana acum sa innoim aceasta intelegere in termeni economici care sa ne avantajeze si pe noi", a declarat un oficial al companiei Google. Gigantul american se plange, de asemenea, de preturile prohibitive, mult mai mari decat cele de pana acum, pe care compania PRS Music incearca sa le impuna prin noul contract.

De cealalta parte, reprezentantii companiei PRS Music s-au declarat "foarte suprinsi si dezamagiti de decizia Google de a restrictiona accesul utilizatorilor britanici asupra clipurilor".

Negocierile continua, iar Google ia in calcul crearea unei modalitati mai eficiente de a multumi utilizatorii YouTube iubitori ai muzicii premium.

Compania Google asteapta acum sa renegocieze contractul cu PRS Music pentru a putea ridica interdictia asupra clipurilor muzicale premium de pe YouTube.

#clipuri, #contract, #google, #music, #muzica, #prs, #youtube , #stiri Google