YouTube pe bani: Canalul video online lanseaza o oferta de abonamente

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 08:35
2355 citiri
YouTube pe bani: Canalul video online lanseaza o oferta de abonamente
Sursa: marcguberti.com

YouTube, cel mai mare canal video online cu servicii gratuite, se indreapta spre un model in care utilizatorii vor fi taxati pentru diverse servicii oferite. Responsabilitatea de a genera profituri mai mari pentru YouTube pica in sarcina Susanei Wojcicki, o veterana a companiei Google, proprietarul canalului video online.

Wojcicki a fost instalata la conducerea YouTube strict cu scopul de a rentabiliza incasarile celui mai popular canal online, acum amenintat de alte servicii similare ale concurentei. Google a cumparat Youtube in urma cu 8 ani pentru suma de 1,65 miliarde de dolari, se arata intr-un articol din Wall Street Journal.

Continutul liber costa

Varianta prin care canalul video online poate strange bani de la utilizatori este cea a continutului eliberat de anunturi publicitare. Vrei sa accesezi direct un clip, fara sa mai fii agasat de o reclama difuzata de Youtube? Platesti! Poate pentru utilizatorii de laptopuri si desktop-uri socul nu va fi atat de pregnant, dar cum numarul vizualizarilor de pe dispozitive mobile, smartphone si tableta, a inregistrat un salt urias in ultimii ani, varianta aleasa pare cea mai convenabila pentru ambele parti.

"Vor fi cazuri in care lumea va spune:'Dar nu vreau sa urmaresc aceste clipuri comerciale'. Sunt o multime de aplicatii mobile pentru a bloca reclamele. In unele cazuri, oamenii platesc pentru a evita reclamele invazive. Ne gandim la cum putem da utilizatorilor nostri aceste optiuni", a precizat Wojcicki, saptamana trecuta, in cadrul unei conferinte din California.

Ingrijorarea conducerii companiei este legata de faptul ca mai multe canale video cu plata, cum ar fi Netflix, Amazon sau Hulu atrag din ce in ce mai mult utilizatorii, in timp ce Youtube stagneaza la acelasi nivel.

Un prim pas a fost facut

Youtube a facut un prim pas in aceasta directie, permitand furnizorilor de continut sa isi deschida canale independente in cadrul Youtube pe care alti utilizatori le pot accesa contra cost. In toamna lui 2013, Youtube a extins acest parteneriat in afara Statelor Unite. Cu toate acestea, canalul nu a introdus pana acum taxe pentru serviciile puse la dispozitia utilizatorilor. "Luam in calcul mai multe variante.O scurta privire aruncata asupra evolutiei media arata ca aceasta are si reclame si abonamente care sa iti redea continutul neviciat de publicitate", a mai spus Susan Wojcicki.

Continut suplimentar

Practic modificarea va duce la aparitia unor canale secundare focusate pe diverse domenii. Wojcicki cauta diversi parteneri in randul furnizorilor de continut incercand sa creeze o retea vasta de servicii Youtube cu plata. Un segment ar fi cel dedicat stirilor. Un altul vizeaza muzica livrata direct, fara reclame, si cu un continut mai amplu al informatiei video puse la dispozitie. Sigur, muzica la liber, cu reclame, va fi in continuare difuzata pe canalul online, insa abonatii Youtube vor avea acces si la alte facilitati, sustin surse din cadrul serviciului video online. Pana acum se stie doar ca primul serviciu Youtube cu abonament va fi cel de muzica, pe care Wojcicki a anuntat ca il va lansa in curand, urmand ca apoi sa vada reactia utilizatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#abonament YouTube, #serviciu Youtube cu plata, #Youtube fara reclame, #continut Youtube , #stiri Google