Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Yahoo! a pus ochii pe Romania

Yahoo! a pus ochii pe Romania
Compania ar putea reduce decalajul fata de Google mizand pe pietele aflate in curs de dezvoltare. Dupa ce in Romania au venit nume sonore din industria IT, precum Microsoft, Nokia, Oracle, HP sau IBM, un nou gigant ar putea la anul sa-si inceapa direct afacerile pe piata autohtona.
Compania Yahoo!, una dintre cele mai mari care activeaza in industria de servicii pe internet, vrea sa vina si in Romania.

Este vorba de compania de servicii pe internet Yahoo!, ai carei reprezentanti au venit deja la inceputul lunii noiembrie in tara noastra pentru a discuta cu autoritatile si pentru a tatona piata. Atunci, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei, Zoltan Somodi, s-a intalnit cu reprezentantii corporatiei americane.

Intalnirea a avut loc la sediul Ministerului Comunicarii si Tehnologiei Informatiei (MCTI) si a fost stabilita prin intermediul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), cu scopul realizarii unui studiu de piata al Yahoo! privind oportunitatea de a investi in Romania.
Oamenii din IT si chatul au incurajat Yahoo!

Delegatia companiei Yahoo!

s-a interesat de posibilitatea deschiderii unui Centru de Cercetare-Dezvoltare software in regiune, urmand ca o decizie finala sa fie luata in urma analizei situatiilor din mai multe state din sud-estul Europei.

Reprezentantii Yahoo! s-au aratat interesati de evolutia si tendintele pietei IT din Romania si de dimensiunea fortei de munca in specializarile automatica, informatica si calculatoare, precum si de curricula din domeniul universitar aplicabila in IT&C.

"Principalul avantaj al Romaniei in domeniul IT&C este dat de pregatirea solida de specialitate a tinerilor absolventi. In plus, faptul ca acestia stapanesc limbi straine de larga circulatie internationala reprezinta un avantaj incontestabil pe o piata atat de competitiva precum cea de IT&C", ne-au declarat oficialii MCTI. Un alt avantaj al Romaniei il reprezinta salariile competitive fata de celelalte tari din regiune.

Oameni din piata spun ca Yahoo! a devenit interesata de piata autohtona si in momentul in care a constatat ca romanii care navigheaza pe internet folosesc in proportie de 95% serviciul de mesagerie instant Yahoo! Messenger.

Afaceri indirecte

In Romania, Yahoo! colaboreaza deja de aproximativ un an cu societatea de vanzare de publicitate on-line MediaCafe, fiind reprezentantul exclusiv al retelei companiei americane pe piata locala, informeaza agentia de stiti Mediafax. Tot Mediafax scrie ca adresa www.yahoo.ro a fost inregistrata in luna iulie 1996, iar ultima modificare a avut loc in noiembrie 2007.

Marea rivala, compania Google, a intrat pe piata din Romania inca din 2004, cand a lansat serviciile de cautare in limba romana la adresa www.google.ro. Google a angajat un country consultant pentru Romania la inceputul acestui an in persoana lui Radu Tudorache, fost director in cadrul ANRCTI si o agentie de comunicare, Synergy Communications.

"MCTI sustine si se implica in initiativele marilor investitori de a realiza centre de suport, centre de cercetare-dezvoltare software, care presupun eforturi conjugate din partea administratiei publice, a agentilor economici si a mediului academic. Aceste investitii din partea marilor corporatii dovedesc increderea acestora in sectorul IT din Romania si creeaza premisele unor colaborari viitoare", au mai adaugat oficialii MCTI.

Alte companii celebre din sectorul IT&C, care au ales sa-si extinda afacerile si pe piata din Romania, sunt: Amazon, Advanced Micro Devices (AMD), Intel, Infineon, Ericsson, SAP, Siemens, Motorola, Alcatel, Adobe, Huawey sau Alvarion.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=334217 target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori