Wi-Fi gratuit in New York: Google vine cu un plan inedit

Duminica, 20 Iulie 2014, ora 16:55
1621 citiri
Wi-Fi gratuit in New York: Google vine cu un plan inedit
Foto: telegraph.co.uk

Google si mai multe alte companii din IT analizeaza un plan care prevede folosirea amplasamentelor telefoanelor publice cu plata din New York pentru a oferi locuitorilor orasului acces gratuit la internet wireless.

Peste 50 de companii, printre care si Google, au participat in mai la o intalnire in cadrul careia au primit informatii despre proiect, arata documente ale primariei New York. Ofertele pentru proiect trebuie depuse pana luni, potrivit Bloomberg.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare, isi intensifica eforturile de a asigura acces cat mai larg la internet, pentru a aduce online un numar mai mare de consumatori.

Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze asupra implicarii in proiect.

Printre companiile care au participat in luna mai la intalnirea pentru informare cu autoritatile se numara si Cisco Systems, INTERNATIONAL BUSINESS Machines si Samsung Electronics.

Primaria vrea inlocuirea telefoanelor publice cu noi dispozitive, care sa furnieze "reclame, Wi-Fi si servicii de telefonie" in toate cele cinci cartiere. Companiile pot taxa serviciile de telefonie, cu exceptia numerelor de urgenta, dar accesul la internet trebuie sa fie gratuit.

In New York sunt instalate in prezent peste 7.300 de telefoane publice.

Statiile Wi-Fi vor fi localizate in zonele cu cel mai ridicat trafic, urmand ca veniturile sa fie generate prin reclame difuzate pe panouri laterale, arata proiectul primariei. Din cele 4.325 de telefoane publice care au deja instalate astfel de panouri, circa doua treimi sunt in Manhattan, 15% in Queens, 12% in Brooklyn, 6% in Bronx si cele mai putine in Staten Island.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Wi Fi gratuit New York, #Google wireless New York , #stiri Google