Vezi cum poti sa lucrezi la Google

Duminica, 19 Decembrie 2010, ora 23:13
9417 citiri
Vezi cum poti sa lucrezi la Google

"Cautam oameni care nu au nevoie de o structura ierarhica pentru a rezolva diversele probleme, care pot interactiona virtual in echipe si comunica foarte usor", a declarat Dan Bulucea, country manager la Google, in cadrul emisiunii Business Adviser. Potrivit acestuia, primele posturi disponibile la Google sunt pe marketing, urmand ca din primul semestru al lui 2011 sa se faca angajari in departamentul de vanzari.

"Povestea Google in Romania este la inceput, privim spre viitor. Pentru mine e o oportunitate deosebita: compania, cultura ei, serviciile pe care le ofera, posibilitatea de a reusi la nivelul tarii sa crestem utilizarea internetului", a declarat Dan Bulucea.

In opinia acestuia, piata romaneasca este foarte interesanta, cu toate ca in statistici Romania se afla mai jos decat alte tari vecine in ceea ce priveste interesul pentru internet Bulucea a mai afirmat ca gigantul motor de cautare a venit in Romania pentru a pune la dispozitia romanilor noi produse si servicii, precizand ca Google va face acelasi business pe care il face oriunde in lume.

"Saptamana trecuta am lansat Street View care acoperea 8 orase din Romania. Feedback-ul initial este foarte pozitiv.

Ne indreptateste sa credem ca la fel va fi si pe viitor", a adaugat acesta. Bulucea spune ca principalul obiectiv Google va fi promovarea internetului ca un mediu eficient pentru companii de a-si gasi noi clienti, de a se promova, de a fi prezente la nivel global. "In momentul in care ai un site, ai o vizibilitate globala.

Companiile pot, cu un buget foarte mic, sa se promoveze adresand clientii pe care si-i doresc.

Online-ul ofera aceasta capacitate de fi foarte targetat, de a masura impactul pe care il ai, de a schimba mesajul in asa fel incat sa stii cum este mai eficient sa-l transmiti mai departe".

"Google e o companie globala pentru care granitele nu au aceeasi relevanta. Cativa romani din echipa de Street View sunt in Elvetia.

Avem echipe in Irlanda, in Polonia, peste tot in lume. In ceea ce priveste filiera locala ne vom focaliza pentru a stabili o relatie mai apropiata cu cei mai importanti clienti pe care ii avem, precum si pe a dezvolta diverse programe pentru companiile mici", a mai precizat acesta.

Google cauta angajati cu experienta, dar care pot fi scoliti in interiorul companiei, dupa valorile acesteia.

"Tinand cont de cultura acestei companii, de dinamica mediului in care lucram, ne uitam dupa oameni creativi, care se simt bine intr-un mediu in continua schimbare, care pot avea initiative, nu se sfiesc sa isi suflece manacile si sa se apuce de treaba.

Cautam oameni care nu au nevoie de o structura ierarhica pentru a rezolva diversele probleme, care pot interactiona virtual in echipe si comunica foarte usor", a mai declarat Bulucea.

Seful Google Romania a tinut sa precizeze ca in interiorul organizatiei, daca vrei sa promovezi inovatia, trebuie sa accepti ca unele proiecte pot esua, insa orice angajat are disponibilitatea de a risca.

"A fi serios fara sa porti un costum, e o buna formulare a unui spirit prezent la Google".

Potrivit acestuia, primele posturi disponibile la Google sunt cele de marketing, urmand ca din primul semestru al lui 2011 sa se faca angajari in departamentul de vanzari.

Retelele sociale sunt unul dintre fenomenele revolutiei internetului

Potrivit lui Bulucea, retelele sociale reprezinta un fenomen important, pus in valoare de revolutia internetului, dar dincolo de asta este mai important intregul mediu ca industrie a tehnologiei informatiei.

"Daca ne uitam la ultimul deceniu, vedem ca atunci interactionam altfel, nici experienta de divertisment nu mai este aceeasi". In opinia acestuia, retelele sociale sunt folosite pentru a colabora, a comunica, a cumpara, a accesa informatia, dar si pentru divertisment.

"PC-urile vor ramane in continuare, dar acum ne gandim la tablete, la telefoane mobile, orice ecran ne permite sa consumam aceste servicii.

Retelele sociale sunt un fenomen in voga, sunt o realitate. Aceasta revolutie trebuie s-o ducem intr-o zona in care utilizatorii castiga incredere in utilizarea acestor servicii si simt ca le ofera o valoare", a mai adaugat Dan Bulucea.

Emisiune de Oana Dumitroiu

#business adviser, #dan bulucea, #google, #retele sociale , #stiri Google