Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Va oferi Google servicii de gazduire pentru emailuri?

Va oferi Google servicii de gazduire pentru emailuri?
Pe vremea cand HotMail s-a lansat in 1995 (cu mult inainte de a face parte din imperiul Microsoft), modelul sau revolutionar bazat pe reclamele postate o data cu aceste mailuri parea sa fie cea mai buna metoda prin care companiile isi puteau acoperi costurile sistemelor de email.Se vehiculau idei precum posibilitatea de a permite HotMail sa gestioneze emailurile de companie, cu simpla problema a diseminarii reclamelor catre angajati.
Alta ipoteza era aceea ca HotMail sa ofere sume de bani companiilor pentru a-i permite sa se ocupe de sistemul de emailuri si a forta angajatii sa vizualizeze reclamele rulate. Tinand cont ca sistemele de emailuri nu sunt chiar atat de ieftine, ideea nu trebuie trecuta cu vederea. Daca va ganditi sa externalizati un serviciu pe care il oferiti angajatilor, aceasta este cea mai buna alegere.

In aceasta saptamana Stephanie Hannon, product manager pentru GMail in cadrul Google a facut un comentariu pe blogul personal despre posibilitatea de a furniza emailuri pentru companii sub domeniul personal al acestora si nu sub egida gmai.com. Hannon afirma ca Google lucreaza la acest proiect impreuna cu San Jose City College. Spre sfarsitul comentariului sau reprezentantul Google face o invitatie catre organizatii de a aplica pentru varianta beta a proiectului.

In ceea ce priveste intrarea Google pe piata emailurilor gazduite, intrebarea se pune sub ce forma se va intampla acest lucru. Va pretinde Google o taxa pentru acest serviciu sau se va merge pe ideea afisarii unor reclame contextuale care sa acopere costul emailurilor corporatiste? Se pare insa ca implementarea versiunii beta este menita tocmai pentru a raspunde la astfel de intrebari, dar si la altele care se ivesc din simpla analiza asupra serviciului curent de email oferit.

Unele astfel de probleme pot fi formulate dupa cum urmeaza:

AIn ce masura trebuie sa se gandeasca Google la eventualitatea unei a treia parti interesate de un astfel de serviciu.
AO data ce Google intra in aceasta piata, va trebui sa ia in considerare si optiuni precum calendare colective in companie, spatii pentru proiecte comune, etc.
ACare este masura in care Google va oferi sprijin firmelor pentru a accesa mailurile prin sisteme folosite intern.
AIn ce mod va fi organizata informatia in inbox, tinand cont de faptul ca GMail nu pune la dispozitie fisiere cu mailuri, ci le eticheteaza, astfel incat unele mailuri se pot gasi in mai multe categorii.
AIn ce masura vor mai putea fi integrate serviciile de comunicare istanta cu emailurile gazduite sub domeniul propriu.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 833 ori