UE vrea sa faca pace cu Google

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 08:55
1411 citiri
UE vrea sa faca pace cu Google

Comisarul european pentru concurenta Joaquin Almunia a anuntat marti ca a "decis continuarea procesului vizand semnarea unui acord" cu compania Google, pe care Comisia o banuieste ca a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata, transmit AFP si EFE.

Joaquin Almunia, care a discuat marti la Bruxelles cu patronul Google, Eric Schmidt, subliniaza intr-un comunicat ca de la demararea discutiilor, in cursul lunii iulie, "au fost reduse semnificativ divergentele" intre compania care detine cel mai popular motor de cautare pe internet si Comisie.

Aceasta apropiere se refera la "fiecare din cele patru motive de preocupare privind concurenta, semnalate de catre Comisie", a declarat Joaquin Almunia.

In luna iulie 2012, compania a fost obligata sa prezinte UE un set de propuneri revizuite, care sa abordeze preocuparile autoritatilor europene in domeniul concurentei. Comisarul european pentru concurenta a solicitat Google sa clarifice unele din propunerile formulate la inceputul lunii iulie 2012.

Daca va considera propunerile Google satisfacatoare pentru remedierea problemelor legate de concurenta, dosarul ar putea fi inchis. In caz contrar, Comisia ar putea amenda Google cu pana la 10% din cifra ei de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE proces Google, #UE amenda Google, #UE intelegere Google , #stiri Google