Top 10 locuri pe care le poti vizita cu Google Earth

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 15:42
5482 citiri
Top 10 locuri pe care le poti vizita cu Google Earth

Tehnologia se poate transforma oricand in ghid turistic, mai ales daca folositi aplicatia Google Earth. Listverse.com a realizat topul celor mai interesante locuri de pe glob pe care le puteti vizita cu ajutorul acestei aplicatii, oferind exact coordonatele pentru fiecare obiectiv in parte. 

Krakatoa
Coordonate: 6.102°S 105.423°E

Pe 27 august 1883, insula Krakatoa a explodat, intr-o serie de patru eruptii vulcanice, dupa saptamani intregi de activitati care prevesteau evenimentul.

Eruptiile au fost atat de puternice incat zgomotul a fost auzit la o distanta de peste 4.800 de kilometri, fenomenele meteo au fost bulversate ani de zile, iar unda de soc a inconjurat pamantul de sapte ori, potrivit listverse.com.

De la explozie, insula s-a refacut si continua sa creasca in marime din 1950. Acum este cunoscuta ca Anak Krakatao, ceea ce inseamna Fiul lui Krakatoa, dar ramane activa din punct de vedere vulcanic.

Craterul Meteor
Coordonate: 35°1′38″N 111°1′21″W

La aproximativ 70 kilometri est de Flagstaff, un oras in Arizona, Statele Unite ale Americii, se afla un crater de peste 1,2 kilometri in diametru si adanc de 173 m.

In opinia specialistilor  craterul a fost format acum 40.000 de ani, in urma impactului cu un meteorit.

Cei care l-au descoperit la sfarsitul anilor 1800, credeau ca de fapt, craterul reprezinta un vulcan inactiv.

Credinta s-a pastrat pentru mai mult de un secol, pana in 1903, cand Daniel Brarringer, un inginer minier si om de afaceri a lansat ipoteza potrivit careia craterul a rezultat din prabusirea unui meteorit.

Vredefort, cel mai mare crater de pe glob
Coordonate: 27°0′0″S 27°30′0″E

Un alt crater ce poate fi vizitat folosind aplicatia Google Earth este cel din Vredefort, din Africa de Sud.

Acesta este cel mai mare crater de pe glob, format in urma impactului cu un asteroid cu un diametru de peste 15 kilometri.

In timp ce varsta craterului este apreciata la mai mult de 2 miliarde de ani, adancimea depaseste 485 de metri.

Marea Piramida
Coordonate: 29°58′34″N 31°07′58″E

Singura minune a lumii antice pastrata pana azi, Marea Piramida din Giza, Egipt, a fost construita, potrivit arheologilor, cu 2300 de ani inainte de Hristos.

In opinia specialistilor, scopul piramidei era de a adaposti mormantul Faraonului.

Foarte aproape de Marea Piramida se afla si Sfinxul, un alt monument al lumii antice pe care nu trebuie sa il ratati.

Burj Khalifa
Coordonate: 25°11′49.7″N 55°16′26.8″E

Burj Khalifa, cunoscut initial ca Burj  Dubai, cu o inaltime de peste 820 m, este cea mai inalta cladire din lume. Listverse.com recunoaste ca turnul Burj Kahlifa este dificil de descoperit prin aplicatia Google  Earth.

Pe langa faptul ca detine recordul pentru cea mai inalta constructie ridicata de om, Burj Khalifa mai detine alte 13 recorduri, printre care se afla recordul pentru cel mai rapid lift din lume sau recordul pentru piscina construita la cea mai mare altitudine de pe glob.

Cladirea Operei din Sydney
Coordonate: 33°51′25″S 151°12′53″E

Conceputa si construita de arhitectul danez Jorn Utzon, Opera din Sydney a fost terminata in 1973 si a costat 102 milioane de dolari.

Sala de Concerte are 2678 de locuri, si gazduieste cea mai mare orga mecanica din lume, cu peste 10.000 de tuburi.

Stonehenge
Coordonate: 51°10′43.84″N 1°49′34.28″W

Ansamblul de la Stonehenge a fost folosit ca loc de inmormantare pentru culturile din epoca Bronzului, sustin arheologii. In afara de aceasta ipoteza, se crede ca preotii celti puteau face  predictii astronomice folosind pietrele.

In jurul ansamblului circula o sumedenie de teorii, fiecare cu avantajele sau dezvantajele sale, mai mult sau mai putin versosimile. Speculatiile sunt alimentate si de faptul ca adevaratii constructori ai complexului Stonehenge nu au lasat nicio insemnare.

Marele Buddha din Ushiku
Coordonate: 33.775150°N 112.451016°E

Cea mai inalta statuie din lume, Ushiku Amida Buddha, il infatiseaza pe Buddha,  are o inaltime de peste 120 metri, si a fost terminata in 2002, in urma unei investitii de 55 milioane de dolari. Turistii pot urca cu liftul pana la o inaltime de 85 de metri, de unde pot admira privelistea.

Statuia propriu zisa are 100 de metri, dar soclul si floarea de lotus pe care este asezat Buddha au fiecare cate 10 metri.
Gradina Ushiku in care se afla constructia este localizata la 50 km de capitala Japoniei.

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro
Coordonate: 22°57′6″S 43°12’39″W

Cea mai inalta statuie care il reprezinta pe Iisus, respectiv cea din din Rio de Janeiro, Brazilia, are o inaltime de aproximativ 40 metri, si a fost finalizata in 1931, dupa ce constructia sa a inceput in 1922. Din iulie 2007 statuia se numara printre cele sapte noi minuni ale lumii.

Situata la 710 metri deasupra nivelului marii, statuia poate fi observata din toate colturile orasului.

La constructia statuii proiectata de brazilianul Heitor da Silva Costa, a contribuit si un roman, Gheorghe Leonida, care l-a ajutat pe sculptorul francez Paul Landowski sa realizeze chipul Mantuitorului.

Statuia Libertatii
Coordonate: 40°41′38″N 74°2′37″W

Topul intocmit de listverse.com este incheiat tot de o statuie, respectiv Statuia Libertatii din New York, daruita orasului american de Franta, in 1886. Numele complet pe care il poarta statuia este “Libertatea Luminand Lumea” (Enlightening the World), aceasta fiind unul dintre simbolurile americane.

Initial a fost acoperita de cupru, pe o structura de otel, dar cu timpul, stralucirea cuprului s-a transformat intr-o nuanta incerta de verde-albastriu. Cu toate acestea, milioanele de turisti care o viziteaza anual isi pot imaginea efectul pe care il producea placajul de cupru in lumina soarelui.

Care sunt cele mai bogate municipii din România, în 2025. Topul surpinzător al celor mai înstărite reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor
Care sunt cele mai bogate municipii din România, în 2025. Topul surpinzător al celor mai înstărite reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor
În anul 2025, municipiile Oradea, Cluj-Napoca și Reșița domină clasamentul celor mai bogate reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor. Oradea conduce topul cu...
China interzice camerele de recunoaștere facială în băile publice, dar le permite pentru o situație destul de îngrijorătoare. Ce se ascunde în spatele noilor reguli?
China interzice camerele de recunoaștere facială în băile publice, dar le permite pentru o situație destul de îngrijorătoare. Ce se ascunde în spatele noilor reguli?
China pare că pune frână tehnologiei de supraveghere, dar păstrează în același timp un drum liber pentru folosirea ei în scopuri pe care puțini le pot controla. Autoritățile de la...
#earth, #google, #locuri, #obiective, #top, #turisti, #turistice , #stiri Google

Curs valutar

1 EUR = 4.9761 RON

0.0007

1 USD = 4.6113 RON

0.0147
  1. Este bine să rambursezi anticipat creditul bancar? Sfaturile unui fost director de bancă: „În România, începe sezonul ploios”
  2. Marea provocare pentru șoferi, după prelungirea prețurilor RCA. 3 din 10 mașini circulă fără asigurare: Ce riscă
  3. ”Omul lui Trump” îngrozit după pierderi de 1.000 de miliarde dolari: ”Se simte ca Armagedonul”
  4. 3 pași pentru a deveni mai bogat decât 99% din populație până la vârsta de 40 de ani. Cum să folosești "efectul de levier"
  5. Care sunt cele mai bogate municipii din România, în 2025. Topul surpinzător al celor mai înstărite reședințe de județ din România, raportat la bugetul pe cap de locuitor
  6. Cum poate ajunge o persoană care plasează la bursă 100 de lei pe lună la un câștig final de 146.000 de lei. Cât timp trebuie să investească
  7. Mutările lui Trump zdrobesc Statele Unite: Pierderi colosale de 5.500 de miliarde dolari
  8. Mașina electrică revoluționară, care îi dă o lovitură grea lui Elon Musk: Se încarcă în doar 5 minute VIDEO
  9. Lovitură din China pentru Elon Musk. Gigantul care bate record după record și a depășit Tesla
  10. Anunțurile de creștere a prețului ouălor în perioada Paștelui pot încălca legea, avertizează Consiliul Concurenței