Telefonul Google, confirmat oficial

Duminica, 13 Decembrie 2009, ora 23:40
1972 citiri
Telefonul Google, confirmat oficial

Mai multi angajati ai Google au primit spre testare un telefon mobil special, cu ecran tactil si tastatura completa Qwerty, cu o platforma Android noua, care include toate serviciile gigantului online si care urmeaza sa fie lansat anul urmator, poate chiar in ianuarie.

Google a confirmat oficial ca se testeaza un astfel de dispozitiv, dar nu ofera deocamdata detalii despre telefon. Speculatiile vorbesc despre un telefon botezat Nexus One, facut de HTC, care sa fie vandut pe post de Gphone, primul telefon sub brandul Google. Surprinzator sau nu telefon seamana foarte mult cu modelele noi Motorola Droid, Nokia N900 sau HTC HD2.

Dupa ce au circulat mai multe informatii oficiale pe Twitter si s-au reluat discutiile pe blogurile de tehnologie, responsabilii Google au postat pe unul din blogurile oficiale informatii despre proiect.

Da, este vorba de un telefon Android si da, este testat de angajati Google din toata lumea. Cam atat deocamdata. Wall Street Journal vorbeste despre un plan Google de a vinde telefonul prin retail, altii spun doar ca va fi vandut fara abonament, prin operatorii GSM.

Google, cel mai iubit motor de cautare din lume, incearca sa gaseasca noi domenii din industria tehnologiei pe care poate deveni lider de piata. Pe segmentul telefoanelor mobile Google incearca pin diverse metode sa devina principalul furnizor de servicii online, dar si principalul vanzator de publicitate, un model de mare succes pe Internet.

Deocamdata Android are o cota de 2% si sunt vandute circa 20 de modele de telefoane, fara un succes deosebit. Analizele IDC vorbesc despre “rezistenta vest-europenilor la Android”. Google concureaza aici cu liderul industriei, Nokia, cu Microsoft, dar si cu noii veniti precum Apple sau Research in Motion (RIM).

Un telefon propriu ar putea avea mai mare succes decat terminalele oferite de parteneri cu sistemul de operare Google, mai ales daca totul ar functiona corect.

Poate de aceea Google s-a gandit sa testeze cu proprii angajati acest gadget inainte sa il lanseze pe piata, pentru a-i da mai multa credibilitate si pentru a repara dinainte toate eventualele bug-uri.

La un an dupa lansarea sistemului de operare Android, inca nu se vede un succes comercial deosebit, probabil de aceea Google si-a sporit eforturile in acest sens. Deocamdata doar HTC Hero a avut un succes “de masa”, iar Magic ramane unul dintre cele mai cautate terminale premium de anul acesta.

Primul telefon Android, G1 lansat cu T-Mobile, a reusit din septembrie 2008 pina in martie 2009 sa atinga un milion de unitati si a ajuns la 1,5 milioane in septembrie 2009. Spre comparatie, iPhone vindea milioane de telefoane in primele zile de la lansare.

Telefonul Nexus One foloseste versiunea Android 2.1, care abia a iesit din laboratoarele companiei. Toate telefoanele mobile noi cu Android sunt deocamdata pe Android 1.6.

Detaliile tehnice si modelul de vanzare care va fi utilizat raman deocamdata necunoscute.

#android, #google, #telefon , #stiri Google