Studiu: Aproape o treime dintre romani au smartphone

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 15:40
1697 citiri
Studiu: Aproape o treime dintre romani au smartphone

Smartphone-urile au devenit indispensabile in Romania, aceste terminale fiind folosite de aproape o treime (28%) dintre romani, iar jumatate dintre detinatori acceseaza zilnic internetul de pe astfel de dispozitive.

Terminalele smartphone au transformat comportamentul consumatorilor, cautarea "mobila", videoclipurile, utilizarea aplicatiilor si retelele sociale devenind prolifice, se arata intr-un studiu realizat de Google si Ipsos Media CT.

Utilizatorii folosesc aceste dispozitive pentru activitati multiple, respectiv 81% le folosesc in timp ce fac altceva, de exemplu cand se uita la televizor (32% dintre respondenti), se arata in studiu.

Majoritatea detinatorilor folosesc smartphone-ul pentru cautarea de informatii

Aproape o treime dintre romani au smartphone

In acelasi timp, dispozitivele smartphone ajuta utilizatorii sa "navigheze" prin lume, 90% dintre detinatori cautand informatii locale pe telefon.

Gradul de penetare al dispozitivelor smartphone in randul romanilor a ajuns la 28% in primul trimestru al anului, de la 12% in intervalul similar din 2012. Acestea sunt folosite peste tot, 92% dintre posesori spunand ca le utilizeaza acasa, 73%, la serviciu, iar 72% in timp ce se deplaseaza.

In acelasi timp, smartphone-urile au devenit mai importante pentru consumatori, incat 33% dintre acestia au spus ca ar renunta mai degraba la televizor decat la terminal.

Smartphone-ul, sursa de acces la stiri

De asemenea, acestea reprezinta un portal pentru activitati multiple. 82% il folosesc pentru comunicare, iar dintre acestia 70% trimit e-mail-uri iar 66% acceseaza retele sociale. 65% il folosesc pentru informare (54% citesc stiri pe portaluri de ziare sau reviste, iar 48% consulta site-uri, blog-uri sau centre de mesaje). In acelasi timp, 89% il folosesc pentru divertisment.

Totusi, exista si bariere in calea comertului de pe dispozitivele mobile, 40% dintre respondenti declarand ca nu au incredere in securitatea cardului utilizat pe dispozitivul mobil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#utilizatori smartphone, #studiu smartphone, #google studiu , #stiri Google