Stirile Associated Press, din nou prezente in cadrul Google News

Joi, 11 Februarie 2010, ora 09:28
1139 citiri
Stirile Associated Press, din nou prezente in cadrul Google News

Stirile agentiei de presa americane Associated Press (AP) sunt din nou prezente in cadrul serviciului Google News, lucru care ar putea indica faptul ca AP si Google se apropie de semnarea unui nou acord, dupa ce au purtat negocieri in acest sens, informeaza Mashable.com.

Cele doua companii au, de mai multa vreme, discutii in ceea ce priveste semnarea unui nou acord, care ar permite Google sa gazduiasca pe site-urile sale continuturi ale AP, precizeaza Mediafax.

Stirile AP sunt absente de pe site-urile Google din 24 decembrie, dupa ce agentia americana a impus conditii limitative privind publicarea continuturilor sale pe internet.


Miercuri, blogul Digits al Wall Street Journal, a publicat un material in care precizeaza ca stirile AP apar din nou pe site-urile Google.


"Avem un acord de licenta cu Associated Press care ne-a permis sa publicam continuturile AP pe site-urile Google, cum ar fi Google News. Acordul face inca obiectul discutiilor, de aceea nu vom mai face alte comentarii", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Google, miercuri.


Pe de alta parte, reprezentantii AP nu au dorit sa faca adaugiri declaratiilor facute de Google.


Google este vazut ca "un inamic" de multe companii de presa, care acuza compania ca incaseaza bani pe continuturi care nu ii apartin.


Pe de alta parte, Eric Schmidt, CEO al Google, a subliniat de mai multe ori ca doreste sa colaboreze cu institutiile de presa pentru a le ajuta sa ajunga la un public mai numeros si sa castige mai multi bani.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#associated, #google, #press, #stiri , #stiri Google