Smartphone-urile fac probleme operatorilor de telefonie mobila

Marti, 16 Februarie 2010, ora 23:16
1741 citiri
Smartphone-urile fac probleme operatorilor de telefonie mobila

Operatorii de telecomunicatii vor avea mari probleme in a face fata cerintelor din ce in ce mai mari pentru traficul de date, provocate de popularitatea dispozitivelor de tip smartphone, a declarat directorul executiv al Vodafone, Vittorio Colao.

Prezent la targul de profil Mobile World Congress, din Barcelona, seful celei mai mari operatori de telefonie mobila a spus ca trebuie gasite noi modele de business, pentru a suporta cererea, relateaza Reuters.

De asemenea, reprezentantii Research in Motion, fabricantul BlackBerry, au declarat ca sunt constienti de aceasta problema si ca producatorii trebuie sa incerce sa dezvolte produse care cer o latime de banda mai redusa, avand in vedere ca retelele sunt deja congestionate.

Colao a adaugat ca industria este la un punct de rascruce in dezvoltarea sa si trebuie sa se adapteze noilor realitati economice si traficului de date crescut. Prin urmare, trebuie sa existe modele de business inovative, care sa permita companiilor sa investeasca in retele mai rapide.

Astfel, el a spus ca trebuie investigat faptul ca Google domina piata de publicitate online, in masura de 70 - 80% si ca, in Europa, nu exista destula concurenta, ceea ce ar putea afecta furnizarea de servicii de mare viteza.

Smartphone-urile sunt considerate cea mai buna sursa de profit in domeniul telecomunicatiilor,
lucru reflectat si de lansarea unor noi astfel de dispozitive in timpul targului.

Astfel, Samsung Electronics si Sony Ericsson au prezentat modele high-end de smartphone, iar Nokia, Intel si Microsoft au lansat un nou sistem de operare special dezvoltat pentru telefoanele inteligente.

#smartphone, #telefonie mobila, #google , #stiri Google