Se lanseaza un rival pentru Android, conceput de ZTE si Mozilla

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 16:30
1674 citiri
Se lanseaza un rival pentru Android, conceput de ZTE si Mozilla

ZTE, cel de-al doilea mare producator de echipamente pentru telefoane din lume, va lansa un nou sistem de operare pentru telefoane mobile, impreuna cu Mozilla, dezvoltatorul browser-ului de Internet Firefox, pentru a concura cu Google Android.

ZTE este in discutii cu operatorii de telefonie mobila pentru a identifica dispozitivele pe care va functiona noul sistem de operare, care va fi disponibil incepand cu ultimeul trimestru al acestui an, potrivit Bloomberg.

ZTE intra pe o piata in care va concura cu Google (Android), Microsoft (Windows Phone) si Apple (iOS). Majoritatea telefoanelor produse de ZTE functioneaza cu sistemul de operare Android.

Vicepresedintele ZTE, He Shiyou, a declarat ca producatorul nu trebuie sa se bazeze doar pe un singur sistem de operare.

Una dintre provocarile cu care se va confrunta ZTE este convingerea unui numar cat mai mare de dezvoltatori de aplicatii adaptate sistemului de operare. Unii analisti, citati de Bloomberg, considera ca ZTE nu are sanse prea mari de reusita in acest sens.

Google a anuntat recent ca au fost activate peste 500 de milioane de dispozitive cu sistem de operare Android in intreaga lume. Potrivit statisticilor oferite de companie, peste 1,3 milioane de dispozitive cu Android sunt lansate zilnic.

La nivelul celui de-al doilea trimestru din 2012, Android avea o cota piata de 68,1% la nivel global, in timp ce iOS avea o cota de 16,9%, potrivit IDC. Pe locurile urmatoare se situeaza BlackBerry OS, Symbian si Windows Phone.

#sistem operare smartphone ZTE, #sistem operare ZTE Mozilla, #cota piata android , #stiri Google