Schimbari in topul gigantilor mondiali: Cum a reusit Google sa surclaseze Exxon

Marti, 11 Februarie 2014, ora 12:32
1690 citiri
Schimbari in topul gigantilor mondiali: Cum a reusit Google sa surclaseze Exxon
Sursa foto: Financial Post

Google Inc ocupa a doua pozitie intr-un top al celor mai valoroase companii americane, in functie de capitalizare, depasind compania petroliera Exxon.

Conform datelor publicate de FactSet, capitalizarea companiei de Internet a ajuns la 395,42 miliarde de dolari, depasind, astfel, concernul petrolier american, a carui capitalizare a fost de de 392,66 miliarde de dolari, a anuntat The Boston Globe.

Google au avut o evolutie mai buna la bursa decat Exxon

Actiunile Google sunt pe un trend ascendent constat pe piata de capital de la inceputul anului 2013, castigand 66%.

Capitalizarea se calculeaza in functie de pretul actiunilor inmultite cu totalul titlurilor listate pe piata de capital.

In perioada in care titlurile Google au avut aceasta evolutie foarte buna, actiunile Exxon au crescut putin pana la inceputul acestui an, cand au intrat pe un trend descendent.

Totusi, ambele companii sunt depasite in acest clasament. Prima pozitie este ocupata, in continuare, de Apple, a carui capitalizare este cu mult in fata comparativ cu cei doi competitori, respectiv 463,55 miliarde de dolari.

Rezultatele financiare ale Apple au dezamagit

Apple a vandut in primul trimestru al anului fiscal, perioada octombrie-decembrie, un numar de smartphone-uri mai mic decat anticipau analistii si estimeaza venituri sub asteptari pentru primele trei luni din acest an, rezultatele cauzand scaderea pretului actiunilor pe bursa cu pana la 9,1%.

Apple si-a rascumpere titluri in valoare totala de 14 miliarde de dolari in ultimele doua saptamani, dupa ce rezultatele financiare raportate de companie pentru trimestrul al patrulea al anului trecut au dezamagit investitorii si au cauzat scaderea pretului titlurilor la bursa.

#google exxon, #valoare google, #google capitalizare , #stiri Google