Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Satisfactia cumparatorilor: Dell bate HP, Google bate Yahoo

Satisfactia cumparatorilor: Dell bate HP, Google bate Yahoo
Cel mai recent studiu legat de satisfactia cumparatorilor arata ca unii utilizatori de produse IT&C nu sunt tocmai satisfacuti cu achizitiile realizate sau cu serviciile folosite, in timp ce unele companii au reusit sa ia cele mai mari note, fapt care le-ar putea creste vanzarile sau audientele pe viitor.

Dell, care a pierdut locul unu mondial in fata Hewlett-Packard (HP) ca numar de unitati vandute, a trecut insa inaintea rivalilor la capitolul satisfactia utilizatorilor, cu o nota de 75 din 100 de puncte posibile. Compania este totusi in urma Apple, care a fost si anul acesta pe primul loc, conform studiilor independente.Totusi, urcarea Dell in clasament ar putea fi urmarea faptului ca insusi Michael Dell s-a intors la conducerea companiei. HP nu sta tocmai rau, cu un total de 73 de puncte. Pe segmentul online, Google a reintrat pe primul loc, iar Yahoo a revenit pe locul al doilea, dupa ce anul trecut situatia era invers.Strategia Dell a dat roade: computere noi, cu design deosebit, cu servicii de suport avansate, totul cu scopul de a scoate din joc HP. In urma cu doi ani, Hewlett Packard a devenit numarul unu mondial la vanzarile de computere si pina acum ramane in top. Specialistii spun ca topul satisfactiei la PC-uri este minat de Windows Vista, care a adus utilizatorilor numeroase probleme si batai de cap."Dell este o exceptie, toti producatorii de computere cu Windows au cunoscut numeroase probleme si au cunoscut de asemenea o scadere in clasamentul satisfactiei", a estimat un analist. Tocmai de aceea poate ca Apple este numarul unu.Rezultatul bun reflecta de asemenea investitiile facute de Dell pentru a imbunatati serviciile de suport tehnic, introducand inclusiv un sistem de diagnosticare la distanta a problemelor. Anul trecut Dell era in urma rivalilor sai si sub media industriei, spun cercetatorii.Sistemul de operare Windows Vista, care a intrat in distributie in 2007, a fost principalul motiv pentru care nota Hewlett Packard a scazut fata de anul trecut. Acer a avut de asemenea o nota mai mica. Clientii s-au plins de functionarea prea inceata a sistemelor, de probleme de compatibilitate software, de probleme grafice. Astea sunt toate problemele Vista, spun analistii. Asta chiar daca 89% dintre utilizatorii Windows Vista s-au declarat multumiti de sistemul de operare.Hewlett Packard a luat masuri pentru imbunatatirea scorului, relansand serviciul de suport, deschizand mai multe centre de apel (call center).

Apple a primit nota 85 din 100, ce mai buna din industria PC, cea mai mare din istoria studiilor de satisfactie a utilizatorilor. Spre comparatie, Google a obtinut media 86 din 100 la calitatea cautarilor. Yahoo a scazut chiar la 77 din 100. Anul trecut a fost pentru prima oara cand Yahoo depasise Google in acest clasament.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1353 ori