Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Remuneratia presedintelui Google a crescut anul trecut de peste doua ori, la 19,3 milioane de dolari

Remuneratia presedintelui Google a crescut anul trecut de peste doua ori, la 19,3 milioane de dolari


Eric Schmidt, presedintelui Google, a avut anul trecut un pachetul salarial de 19,3 milioane de dolari, de peste doua mai mare decat anul precedent, in conditiile in care sumele alocate altor trei lideri ai companiei au fost reduse semnificativ.

Castigul lui Schmidt a inclus actiuni in valoare de 11,4 milioane de dolari, pentru a corecta o eroare administrativa in calcularea beneficiilor din 2011, potrivit documentelor depuse de Google la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Schmidt a mai incasat un salariu de 1,25 de milioane de dolari si un bonus de 6 milioane de dolari, la fel ca in 2012.

Luna trecuta, Schmidt a primit o prima in actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari, pe care o va incasa pe parcursul a patru ani.

Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare pe Internet la nivel mondial, este cunoscuta ca una dintre cele mai generoase companii de tehnologie din Silicon Valley, in privinta remuneratiilor, creand numerosi milionari si mai multi miliardari.

Co-fondatorii Google primesc salariu simbolic de 1 dolar pe an

Co-fondatorii Larry Page si Serghei Brin primesc salariu simbolic de 1 dolar pe an, dar participatiile detinute la Google le-au marit averile la 31,1 miliarde de dolari, respectiv 30,9 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.

De regula, Google acorda beneficii sub forma optiunilor de actiuni si prime in numerar impartite echitabil intre directorii de top, in anumiti ani.

Drept rezultat, directorul de business Nikesh Arora a primit anul trecut 5,7 milioane dolari, in scadere de la 51,1 milioane dolari in 2012, cand a fost cel mai bine platit director.

Directorul financiar Patrick Pichette a incasat 5,2 milioane de dolari pentru 2013, fata de 38,7 milioane de dolari in anul anterior, in timp ce directorul juridic a primit 4,8 milioane de dolari, in scadere de la 31,3 milioane de dolari.

"Pentru acesti directori stabilim beneficiile in functie de datele din piata, rolurile individuale si performante", mentioneaza Google.

Salariile raman constate pentru toti directorii, in timp ce bonusurile variaza. Cea mai mare reducere a bonusului a avut loc in cazul lui Arora, de doua treimi, la 3,5 milioane de dolari.

Arora, Pichette si Drummond au primit fiecare 1,1-1,6 milioane de dolari, pentru ansamblul activitatilor desfasurate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1725 ori
Citeste mai multe despregoogle schmidt venituri Schmidt