Rembrandt, aniversat de Google printr-un logo special

Luni, 15 Iulie 2013, ora 10:20
1244 citiri
Rembrandt, aniversat de Google printr-un logo special

Google sarbatoreste, luni, 407 ani de la nasterea lui Rembrandt van Rijn, in acest sens noul logo al motorului de cautare prezentand un autoportret al pictorului olandez.

Logoul Google este reprezentat sub forma unei picturi, in care portretul lui Rembrandt inlocuieste cea de-a doua litera "G". De asemenea, cuvantul "Google" este realizat ca o gravura, in fundal.

In versiunea romaneasca a logoului Google apare o eroare, in loc de "407 ani" de la nasterea lui Rembrandt van Rijn fiind scris "470 de ani".

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (15 iulie 1606, Leiden - 4 octombrie 1669, Amsterdam) a fost un pictor si gravor olandez din secolul al XVII-lea, fiind considerat unul dintre cei mai mari artisti de gen din istorie, scrie Mediafax.

Rembrandt a trait in epoca numita "varsta de aur olandeza", perioada in care cultura, stiinta, comertul si influenta politica a Olandei au atins apogeul. Rembrandt este autorul a 600 picturi, 300 gravuri si peste 2.000 desene. Maestru al tehnicii de clar-obscur, Rembrandt a fost "singurul pictor care si-a putut permite sa amestece noroiul cu stralucirea ochilor, focul cu cenusa sau sa faca culorile sa straluceasca proaspat, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis" (dupa cum spunea istoricul de arta francez Elie Faure).

Printre cele mai importante lucrari ale lui Rembrand se numara: "Lectia de anatomie a doctorului Tulp", "Ospatul lui Baltazar", "Rondul de noapte" etc. De asemenea, Rembrandt a pictat foarte multe autoportrete: in total sunt peste 50 de tablouri si mai multe desene si gravuri.

In ultimii ani, lucrari ale lui Rembrand au stabilit recorduri in cadrul licitatiilor internationale de arta. Astfel, un portret de Rembrandt a fost adjudecat pentru 22 de milioane de euro, in decembrie 2009, la o licitatie organizata la Londra de casa Christie's, acesta constituind un nou record mondial de pret pentru artist, dupa cum informa la momentul respectiv AFP. Recordul precedent pentru o lucrare de Rembrandt Harmenszoon van Rijn a fost stabilit de "Portretul unei femei de 60 de ani", vandut pentru 19,8 milioane de lire sterline la o licitatie organizata de casa Christie's, la Londra, in decembrie 2000.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

#logo aniversar Google, #Rembrandt sarbatorit Google, #logo Rembrandt Google, #aniversare Rembrandt Google , #stiri Google