Razboiul din online. Ce arme folosesc guvernele?

Marti, 31 Mai 2011, ora 18:52
1436 citiri
Razboiul din online. Ce arme folosesc guvernele?

Guvernul britanic isi ia masuri de protectie impotriva hackerilor. Oficialii britanici au anuntat ca vor dezvolta arme ciberentice pentru a contracara cresterea numarului de amenintari online la adresa securitatii nationale.

Un "set de instrumente" de arme cibernetice ofensive se vor asambla pentru a lupta impotriva hackerilor care incearca sa fure baze de date secrete si care ataca serviciile militare.

Nick Harvey, ministrul Fortelor Armate a recunoscut existenta programului si a recunoscut ca armele cibernetice au fost o parte integranta a arsenalului tarii.

"Actiunea in spatiul virtual va face parte din campul de lupta in viitor. Avem nevoie de un set de instrumente care sa lupte impotriva hackerilor si asta incercam sa dezvoltam in prezent", a declarat acesta.

Natura exacta a armelor ramane secreta, insa reprezentantul Fortelor Armate a confirmat ca acestea vor fi reglementate de aceleasi reguli care se aplica la desfasurarea de alte actiuni militare.

"Circumstantele si modul in care le vom folosi sunt asemanatoare cu ceea ce vom face in domeniul militar", a mai adaugat acesta.

Ministrul a spus ca retelele digitale au fost in prezent "la baza sistemelor de transport si comunicatii", iar aceasta legatura a facut posibila aducerea razboiului in spatiul virtual.

"Consecintele unui atac bine planuit si bine executat impotriva infrastructurii digitale ar putea fi catastrofic", a mai adaugat acesta.

Saptamana trecuta, Lockheed Martin, un important dezvoltator de armament din SUA s-a confruntat cu un atac cibernetic de mare amploare.

Lockheed este cea mai mare companie aerospatiala care face avioane de lupta F-16, F-22, si F-35, precum si nave de razboi, sateliti spion si alte echipamente confidentiale pentru SUA.

De asemenea, acestia vand servicii de securitate cibernetica la agentiile militare si de informatii din intreaga lume.

Luna trecuta, Sony a anuntat ca informatiile personale impreuna cu datele de pe cardurile de credit a milioane de utilizatori s-au aflat in pericol dupa ce reteaua Play Station a fost atacata de hacker.

Acest atac a costat firma in jur de 150 de milioane de lire sterline, fara a lua in considerare daunele produse si deteriorarea reputatiei companiei.

Un alt exemplu este Google, gigantul mediului online, care anul trecut a recunoscut ca a fost victima unui atac cibernetic.

#arme cibernetice, #hackeri, #atac cibernetic, #cyber criminali, #armament SUA, #online, #securitate cibernetica , #stiri Google