Profiturile Google au crescut cu 32%

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 12:38
1193 citiri
Profiturile Google au crescut cu 32%

Google a inregistrat o crestere de 32 de procente a profitului net, in trimestrul al treilea, ajungand la 2,17 miliarde de dolari, au anuntat oficialii companiei.

In urma anuntului, pretul actiunilor Google a crescut cu pana la 9,6 la suta pe bursele internationale, pana la 592,82 de dolari, relateaza Bloomberg.

Google a avut venituri in crestere cu 16 la suta din reclamele afisate pe site, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, investitiile companiei s-au ridicat la 33,4 miliarde de dolari.

"Rezultatele demonstreaza ca Google este o poveste de succes chiar si in momentul in care lumea nu credea ca mai poata sa creasca. In ciuda faptului ca nu a avut succes in pietele emergente precum Rusia si China, Google a gasit o modalitate de a-si creste afacerile", a declarat analistul Gene Munster, de la Piper Jaffray.

De altfel, Google incearca sa gaseasca noi modalitati de a-si majora veniturile, inclusiv din cautarile online efectuate de pe telefoanele mobile.

Sistemul sau de operare pentru smartphone-uri, Android, a castigat popularitate in randul consumatorilor, depasind Research in Motion, creatorul BlackBerry, in Statele Unite.

Nu in ultimul rand, Google ruleaza peste 2 miliarde de dolari saptamanal din reclamele afisate in videoclipurile difuzate pe YouTube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profituri, #google, #miliarde, #dolari , #stiri Google