Profitul Google din T3 a crescut la 1,6 miliarde de dolari

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 11:16
1716 citiri
Profitul Google din T3 a crescut la 1,6 miliarde de dolari

Compania Google, numarul unu mondial in materie de motoare de cautare pe Internet, a raportat pentru al treilea trimestru un profit net de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2008, semn ca sectorul publicitatii isi revine, transmite Reuters.

Cifra bruta de afaceri a companiei a urcat cu 7%, la aproape sase miliarde de dolari, comparativ cu al doilea trimestru si perioada iulie-septembrie 2008, ceea ce reprezinta cel mai puternic avans trimestrial al indicatorului din ultimul an, informeaza Mediafax.

"Chiar daca ritmul revenirii economice este caracterizat de un grad ridicat de incertitudine, credem ca cea mai dificila perioada a recesiunii a fost depasita si avem suficienta incredere pentru a investi masiv in viitorul nostru", a declarat directorul executiv al Google, Eric Schmidt, intr-un comunicat.

El a precizat ca Google are in vedere accelerarea procesului de recrutare, iar compania este deschisa unor achizitii strategice, indiferent de marimea acestora.

"Google nu are niciun concurent. Yahoo! este pe cale sa-si piarda aura si Bing (motorul de cautare al Microsoft - n.r.) este prea mic in prezent. Compania a avut succes la toate nivelurile si credem ca aceasta tendinta va continua", a declarat analistul Brigantine Advisors Colin Gillis.

Activitatile companiei legate de cautarea pe Internet au rezistat mai bine crizei decat cele ale altor grupuri dependente de publicitate, iar analistii se asteapta ca Google sa fie unul dintre primii beneficiari ai revenirii economice.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #incertitudine, #internet, #profit, #recrutare , #stiri Google