Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 10:29
1571 citiri
Profitul Google a crescut anul trecut cu 54%

Google a incheiat anul trecut cu un profit net de 6,52 miliarde de dolari, mai mare cu 54% fata de rezultatul din 2008, in timp ce veniturile s-au majorat cu 8,5%, la 23,65 miliarde de dolari, a anuntat compania, insa cifrele din ultimul trimestru al lui 2009 au dezamagit investitorii. 

Google se numara printre primele companii din zona IT care au depasit anul trecut recesiunea , insa raportul financiar pentru ultimele trei luni, publicat joi, a determinat scaderea actiunilor gigantului online cu peste 4%, precizeaza Mediafax.


Profitul anuntat a fost peste estimarile analistilor, insa veniturile s-au plasat sub unele prognoze ceva mai optimiste, transmite Reuters.


"Asteptarile au crescut pe masura ce se apropiau de momentul raportarii, si au reusit chiar sa afiseze cifre solide, dar nu au avut de aratat nimic exceptional. Cred ca actiunile Google vor recupera pierderea. Nu cred ca se vor prabusi", comenteaza un analist.


Veniturile Google au crescut in trimestrul al patrulea al anului trecut cu 17%, la 6,67 miliarde de dolari, iar profitul s-a majorat de peste cinci ori, la 1,97 miliarde de dolari.


Actiunile Google, care au scazut cu 12% de la maximul ultimelor 52 de saptamani inregistrat la inceputul lunii ianuarie, au fost afectate si de problemele din China.


Google a anuntat saptamana trecuta ca ar putea renunta la operatiunile din China, dupa un atac informatic asupra serviciilor companiei si dupa decizia de a nu mai cenzura rezultatele cautarilor pe internet, masura impusa de autoritati.


Directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat joi, odata cu prezentarea rezultatelor, ca divizia chineza nu a suferit schimbari, dar compania va lua unele masuri in scurt timp.


Alti manageri au anuntat, in cadrul aceluiasi eveniment, ca Google va derula investitii importante in acest an, pentru a-si mentine pozitia de lider global al industriei cautarilor online, dar si pentru a se extinde pe noi piete.


Microsoft si Yahoo! se apropie tot mai mult de Google pe piata cautarilor si advertisingului online, iar lansarea telefonului Nexus One pune grupul in concurenta stransa cu Apple.

 

#crestere, #google, #trimestru, #venituri , #stiri Google