Pericolele blogging-ului despre job

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 15:30
1919 citiri
Pericolele blogging-ului despre job

Blogul pare pentru multi angajati o varianta excelenta de eliberare a frustrarilor adunate zilnic la locul de munca. Aceasta platforma, prin libertatea pe care o ofera, iti poate da satisfactia de a te face "auzit" insa in acelasi timp iti poate provoca probleme serioase in cariera, sustin specialistii in HR citati de Monster.com. 

Chiar daca vrei sa iti lauzi realizarile, sa te plangi de atitudinea vreunui sef sau a colegilor ori sa povestesti un secret legat de companie, trebuie sa fii constient ca scriind pe blog iti asumi o mare responsabilitate.

Jobul tau este pus in pericol in cazul in care spui ceva nepotrivit, intrucat ceea ce postezi tu este expus teoretic unei audiente de un milliard de oameni, chiar daca ai doar cativa prieteni care stiu despre existenta blogului tau.

Riscurile blogging-ului despre serviciu

Publicarea online a unor ganduri care sunt destinate mai degraba unei pagini scrise in jurnalul personal te poate lasa fara job si iti poate afecta serios cariera, mai ales daca lucrezi in cadrul unei corporatii.

Google si Delta Air Lines se afla printre companiile mari care au concediat angajati pentru astfel de activitati, potrivit Monster.com.

Blogul nu asigura intotdeauna anonimatul

Majoritatea persoanelor dornice de exprimare isi permit sa spuna orice pe blogul personal, bazandu-se pe schimbarea numelui si a identitatii care alunga orice teama ca ar putea fi identificati sau sanctionati.

Persoanele cu astfel de pasiuni nu ar trebui sa presupuna totusi ca tentativele lor de a se ascunde sub umbrela anonimatului au succes de fiecare data, sustin expertii in HR citati de Monster.com.

O mica scapare sau chiar un coleg rau intentionat te poate pune intr-o situatie extrem de dificila, in fata angajatorului.

Daca iti doresti neaparat sa iti exprimi talentul jurnalistic pe blogul personal, specialistii te sfatuiesc sa ponderezi cuvintele nepotrivite si sa nu scrii despre colegii tai inainte de a le cere permisiunea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blog, #blogging, #cariera, #job , #stiri Google