Oamenii se gandesc la sanatate lunea: De ce se inregistreaza cele mai multe cautari pe Google

Luni, 05 Mai 2014, ora 16:50
1406 citiri
Oamenii se gandesc la sanatate lunea: De ce se inregistreaza cele mai multe cautari pe Google

Cele mai multe cautari medicale de pe motorul online Google sunt realizate in cursul zilelor de luni, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA).

Astfel, cautarile pe teme medicale realizate pe Google ating un varf in prima zi lucratoare din saptamana. Ziua de marti ocupa, la mica distanta, locul al doilea din acest punct de vedere, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Pe masura ce saptamana inainteaza, oamenii isi pierd interesul fata de problemele medicale, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Stat din San Diego.

Se estimeaza ca, in medie, 160 de milioane de cautari pe teme medicale sunt realizate pe Google in fiecare zi a anului.

Oamenii de stiinta au dorit sa afle daca exista o corelatie intre momentul in care oamenii isi fac cele mai mari griji in legatura cu starea lor de sanatate si modelele saptamanale de declansare a bolilor.

Comparand procentajele zilnice cu volumul total de cautari de pe Google, savantii americani au descoperit ca cele din zilele de luni si de marti erau cu 30% mai mari decat procentajele adunate ale tuturor celelalte zile ale saptamanii.

Cautarile medicale au scazut cu trei procente in zilele de miercuri, cu 15 procente in zilele de joi, s-au injumatatit in zilele de vineri si au scazut cu 80% in cursul zilelor de sambata. Duminica, interesul fata de chestiunile medicale au cunoscut o usoara crestere - inainte de a atinge din nou valori de varf in zilele de luni.

Oamenii de stiinta spun ca ziua de luni este "un fel de mini-Revelion", iar excesele din weekend au ca rezultat acele cautari pe teme medicale realizate pe Google.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cautari medicale Google, #cautari google , #stiri Google