Nexus One NU este un "Google Phone"?

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 14:33
3307 citiri
Nexus One NU este un "Google Phone"?

In ultimele sase saptamani, s-a scris mult despre cum mult-asteptatul "Google Phone" va zdruncina lumea tehnologiei si comunicatiilor. Insa dupa lansarea Nexus One, lumea s-a impartit in doua tabere. Cel mai important contraargument al nemultumitilor: Nexus One nu este, de drept, al gigantului web.

Prin lansarea Nexus One, Google isi facea intrarea "cu surle si trambite" in piata de hardware, iar Google Phone-ul ar fi trebuit sa revolutioneze industria telefoniei mobile, amenintand pozitia unor companii puternice precum Motorola, Nokia sau Apple.

Inainte, in timpul si dupa lansarea Nexus One, s-a tot scris despre cat de grozav este acest "super phone", cum va face "knock out" iPhone-ul si cum va darama regulile pietei producatorilor si providerilor de telefonie mobila.

Totusi, in spatele acestei "tevaturi", tot ce a facut Google a fost sa-si deschida un magazin online de telefoane mobile, scrie Henry Blodget, analistul portalului Business Insider.

Iata argumentele cu care este sustinuta ideea ca Nexus One nu este un veritabil Google Phone:

1. Telefonul este produs de HTC

2. HTC sustine telefonul

3. Google va vinde si alte telefoane mobile in magazinul propriu

4. Google nu a facut telefonul, la propriu

5. Google nu creat designul telefonului, asa cum au facut cei de la Apple cu iPhone

6. Google nu promoveaza Nexus One ca fiind un "Google Phone"

7. Google nu a spus pana acum clar si raspicat ca "Nexus One este telefonul nostru"

Google, in instanta



Mai mult, Google risca sa fie dat in judecata de fiica scriitorului SF Philip K Dick, Isa Dick, care acuza compania ca ar fi furat numele Nexus One si Android din romanul "Viseaza Androizii oi electrice?"

In carte, vanatorii de recompense haituiesc androizii cunoscuti ca Nexus 6. Acest roman a inspirit ulterior filmul “Blade Runner”.

Isa a declarat, pentru Wall Street Journal, ca are de gand sa dea Google in judecata pentru incalcarea drepturilor de autor, in conditiile in care nu i s-a cerut permisiunea de a folosi aceste nume.

Cu toate acestea, potrivit avocatilor citati de Wall Street Journal, nu are prea mari sanse de a castiga un astfel de proces.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#google, #iphone, #nexus, #one, #phone , #stiri Google