Microsoft, Yahoo si Google - amenintate de hackeri

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 14:58
1333 citiri
Microsoft, Yahoo si Google - amenintate de hackeri

Trend Micro avertizeaza asupra faptului ca hackerii incearca sa atace serviciile de mesagerie de la Microsoft, Yahoo si Google, conform Mediafax.

 

Agentii federali ancheteaza deja o campanie de spionaj care a vizat serviciul de mesagerie Gmail de la Google, insa Trend Micro sustine ca si serviciile Hotmail (Microsoft) si Yahoo! sunt vizate in egala masura.

"Desi atacurile par sa fi fost lansate separat, ele prezinta similitudini importante", a afirmat Nart Villeneuve, expert la Trend Micro.

Google a anuntat miercuri ca mai multe conturi Gmail ale unor oficiali americani, disidenti chinezi, comandanti militari si ziaristi au fost atacate, cel mai probabil din China.

In afara supravegherii conturilor de email, autorii atacurilor par sa incerce sa verifice si computerele vizate, pentru a stabili ce tipuri de programe folosesc. "Odata ce hackerii stiu ce programe sunt instalate pe computer, inclusiv ce protectie antivirus foloseste acesta, pot declansa un atac precis asupra oricarui software vulnerabil", a adaugat Villeneuve, apreciind ca "astfel de atacuri au sanse reale de succes".

Conform Wall Street Journal, adresele personale ale mai multor membri ai administratiei americane, inclusiv ale unor membri ai personalului Casei Albe, au fost vizate de atacuri.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a avertizat joi ca guvernul de la Washington trateaza cu seriozitate acuzatiile formulate de Google, pe care le considera "foarte grave", insa autoritatile chineze au negat orice responsabilitate pentru atacurile informatice.

#atac electronic, #hacker, #securitate electronica, #microsoft, #yahoo, #google , #stiri Google