Microsoft vs Google: 10% din profitul operational, investitii in motorul de cautare Bing

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 13:30
1772 citiri
Microsoft vs Google: 10% din profitul operational, investitii in motorul de cautare Bing

Microsoft vrea sa investeasca pana la 10% din profitul operational, timp de cel mult cinci ani, in dezvoltarea afacerii pe care o desfasoara in domeniul cautarii pe Internet, in conditiile in care noul motor de cautare Bing este tot mai des folosit de navigatorii pe Web, potrivit CNNMoney.

"Le-am spus actionarilor ca vrem sa investim intre 5% si 10% din profitul operational al companiei timp de cel mult cinci ani in aceasta afacere (a motoarelor de cautare pe Internet - n.r.) si credem ca investitia va fi profitabila", a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, potrivit Mediafax.

Bing castiga teren pe piata motoarelor de cautare, insa se afla departe de marele rival, Google.

Astfel, in perioada 8-12 iunie, 12,1% din cautarile pe Internet din SUA au fost facute prin intermediul produsului Microsoft, fata de 11,3% in intervalul 1-5 iunie.

Comparativ, in luna mai, 65% din cautari au fost efectuate utilizand Google. "Nu poti sari de la 8% la 80%. Trebuie sa ai rabdare. Am investit in Xbox timp indelungat, iar acum (consola de jocuri video - n.r.) ne aduce venituri serioase", a precizat Ballmer.

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit operational de 4,4 miliarde dolari, ceea ce face ca investitiile in afacerile de cautare pe Internet sa se cifreze la 1,8 miliarde dolari pe an.

Bing a fost lansat la inceputul lunii iunie si este doar unul din produsele prin care Microsoft va incerca sa inlature dominatia Google in domeniul cautarii si publicitatii pe Internet.

 

#bing, #cautari, #dominatie, #google, #internet , #stiri Google