Justitia spaniola cerceteaza daca Google a colectat ilegal date prin retelele wireless nesecurizate

Miercuri, 18 August 2010, ora 16:32
1273 citiri
Justitia spaniola cerceteaza daca Google a colectat ilegal date prin retelele wireless nesecurizate

Un judecator spaniol a deschis o ancheta pentru a stabili daca Google a colectat ilegal date prin intermediul retelelor wireless nesecurizate in timp ce strangea fotografii pentru serviciul Street View, potrivit The New York Times, informeaza Mediafax.

Judecatorul, Raquel Fernandino, a cerut unui reprezentant al Google sa apara in fata curtii in octombrie, in cadrul unui proces initiat de o asociatie spaniola a utilizatorilor de Internet.

Serviciul de arhive foto Street View a provocat probleme de ordin legal si in alte state europene cu legislatie mai stricta in domeniul vietii private, printre care Germania si Elvetia.

In luna mai, un judecator din Hamburg, Germania, a deschis o ancheta penala referitoare la colectarea de catre Google de date prin retelele Wi-Fi.

Compania a caracterizat situatia ca fiind un accident si si-a cerut scuze pentru ceea ce a denumit "o eroare de programare".

Un purtator al Google Spania a declarat ca detinatorul celui mai mare motor de cautare pe Internet din lume intentioneaza sa coopereze pe deplin cu autoritatile.

Compania a introdus Street View in Spania in urma cu trei ani.

Planurile de extindere a serviciului au fost amanate pana la rezolvarea problemelor legate de colectarea datelor.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#colectare, #date, #google, #wireless , #stiri Google