Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Jungla romaneasca pentru un blogger faimos

Jungla romaneasca pentru un blogger faimos

La 3 iulie, la Romexpo, Jeremy Wright va sustine o conferinta despreA bloguri. Canadianul este renumit in lumea bloggerilor pentru ca si-ar fi vandut jurnalul on line cu 15.000 de dolari. Ce-i drept, e tare. In clasamentul Technocrati are aproape 5.000 de citari on line, 7.000 de cautari pe Google si este pe un onorabil loc sapte.

Pentru participarea la conferinta sa, orice persoana fizica urmeaza sa plateasca aproape trei milioane de lei, iar reprezentantii companiilor 4,1 milioane. Prezentat de organizatori ca un A"guruA" al blogurilor, Jeremy isi descrie cunostintele despre Romania chiar pe pagina sa de internet: www.ensight.org. Si ce stie despre tara noastra? Iata:Imi pare ciudat sa spun asta. La inceputul lui iulie ma voi duce in Romania, sau cel putin asa pare. Am fost solicitat sa stau acolo pentru trei zile, sa pregatesc o conferinta care va avea loc in octombrie, sa fac ceva training si sa impulsionez comunitatea din Bucuresti (si din Romania, in general). Subiectul? Bloggingul, ca mediu democratic de comunicare. A"Crazy. Crazy exciting, but crazyA". (asta chiar n-am vrut sa traduc, pentru suna prea misto)

(asta chiar n-am vrut sa traduc, pentru suna prea misto)Parerea romanilor este ca in perioada comunismului, orice comunicare era cenzurata, condusa si controlata de stat. Iar acum, cand nu mai sunt in comunism, A"spiritulA" (exemplu: emotiile si starea de spirit) sunt cam in acelasi loc. Bloggingul le ofera posibilitatea sa vorbeasca despre orice vor, in cadrul unui forum deschis, necontrolat, la care poate participa orice roman.

Sunt foarte nerabdator sa ajung acolo. Inca ma mai gandesc ca A"wow, chiar se intampla astaA", dar abia astept. Voi avea nevoie sa-mi reinnoiesc pasaportul si sa obtin o viza de intrare in Romania, dar cred ca nu sunt probleme. Tineti-mi pumnii!

Asta e tot. Initial m-am enervat ca un guru al blogurilor nu se intereseaza despre tara in care se va duce. Adica un cetatean canadian nu are nevoie de viza pentru Romania, daca durata sejurului nu depaseste 90 de zile. Acelasi act normativ se aplica si cetateanului din Sao Tome & Principe. Ok, sa zicem ca omul nu stie. Pana la urma un roman i-a spus adevarul, la comentariile de dupa materialul citat.

Dar apoi m-am enervat pe organizatorii conferintei, despre care, by the way, nu scrie nimic pe invitatia la eveniment. Adica romanii nostrii i-au spus ca noi am ramas cu spiritul in comunism. Ca nu ne exprimam liber. Departe de mine de a sustine ca presa romaneasca este libera si independenta, dar fratilor, spuneti-i careva omului ca ne-am dat jos din copaci, ca avem si internet si computere.

Jeremy vorbeste despre Romania ca despre cine stie de jungla provocatoare. Si nu cred ca-i in mod special vina lui. Probabil ca organizatorii asa i-au prezentat Romania. Mai A"atractivaA" chipurile. Si uite asa ni se duce buhul, de m-a intrebat pe mine zilele trecute un american: A"daA voi aveti televiziuni comerciale in RomaniaA"?

Zilele trecute un internaut imi spunea ca nu comentez un eveniment invers decat toata lumea. Cum ar fi sa scriu ca Romania e o tara comunista, unde nimeni nu se exprima liber si spiritul poporului este incrancenat in trecut? No way!

Blogul Crina Manolescu

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1005 ori