Google foloseste Toyota IQ pentru proiectul Street View Europa

Luni, 04 Iunie 2012, ora 17:50
1347 citiri
Google foloseste Toyota IQ pentru proiectul Street View Europa

Google a folosit o gama variata de modele pentru a crea proiectul Street View. Ultima achizitie este modelul Toyota IQ folosit pentru strazile inguste din marile orase aglometare din Europa.

Proiectul Street View initiat de Google si-a propus sa fotografieze toate strazile din lume. Pentru a face acest lucru, Google parcurge aceste strazi cu automobile dotate cu un set de camere panoramice.

In functie de continent si tara, Google a ales diverse modele de masini. In Europa a preferat mai ales modele compacte ca Opel Astra, iar in America a folosit Subaru Impreza sau Toyota Prius.

Mai nou, pentru a accesa stradutele inguste din orasele belgiene, Google a adaugat flotei sale un model Toyota iQ. Cei de la Google spun ca acest model este perfect pentru aceste strazi intortocheate si inguste. Pentru Toyota, aceasta colaborare a fost o bunaoportunitate pentru putina reclama si a creat un site dedicat iqstreetview.be.

In Romania, Google a lansat serviciul Street View in decembrie 2010, fiind cea de-a 27-a tara catre care Google isi indreapta atentia.

Initial, Street View a fost lansat in 2007, doar pentru cateva orase din Statele Unite, serviciul cuprinzand, mai apoi, si alte orase si tari. Incepand cu data de 8 decembrie 2010, prin intermediul portalului Google Maps sau a aplicatiei Google Earth, vizitatorii pot vedea imagini cu strazile din Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta si Sibiu.

Pe cat este de util si de interesant, pe atat de usor de utilizat. Masinile Street View au camere speciale care fac fotografii ce mai apoi sunt procesate pentru a le pregati in vederea folosirii pe GoogleMaps.

Astfel, imaginile nu sunt oferite in timp real, insa, te ajuta sa-ti faci o impresie despre zona pe care o cauti, fiind un real ajutor pentru cei care doresc sa se orienteze intr-o parte necunoscuta a orasului.

#google street view, #Toyota IQ, #toyota producator auto , #stiri Google