HTC pariaza pe Windows Mobile 7

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 22:04
2598 citiri
HTC pariaza pe Windows Mobile 7

Producatorul de telefoane mobile High Tech Computer (HTC) recunoaste ca Android i-a adus recunoasterea mondiala si lansarea Nexus One va reprezenta un succes in 2010, dar vede de asemenea un potential mare pentru Windows Mobile 7, sistemul de operare pentru smartphone care va aduce mai multe aplicatii pe platforma Microsoft.

Compania taiwaneza a reusit sa isi pastreze relatia buna cu gigantul Microsoft, HTC fiind primul producator de telefoane Windows Mobile, dar compania a lansat din 2008 terminale cu sistemul de operare Android realizat de Google.

"Continuam sa credem ca Windows Mobile si Android ofera experiente deosebite utilizatorilor din diferite segmente si in cadrul unor ecosisteme diferite" spun oficialii companiei taiwaneze.

Compania utilizeaza si alte sisteme de operare, precum Ophone in China sau Brew al Qualcomm, chiar daca Windows si Android sunt cele mai importante.

HTC a fost primul producator care a lansat Windows Mobile 6.5, dar este de asemenea producatorul ales de Google sa realizeze Nexus One, primul telefon mobil relizat de realizatorii celui mai iubit motor de cautare online.

"Parteneriatul cu Google arata faptul ca suntem inovatori... va fi o asociere foarte buna pentru brandul nostru", a declarat Peter Chou, CEO-ul companiei.

Seful HTC anticipeaza o crestere puternica a vanzarilor de telefoane in 2010. Nexus One va aduce vanzari mai bune pentru toata gama Android, considera oficialul companiei. Anul trecut, HTC a vandut circa 11,7 milioane de telefoane sub brand propriu, fiind in top 10 la nivel mondial.

Spre comparatie, Blackberry a vandut anul trecut circa 34 de milioane de telefoane in 2009. Apple a vandut circa 25 de milioane de telefoane iPhone anul trecut, iar Windows Mobile s-au cumparat circa 18,3 milioane de telefoane. In total, vanzarile Android s-au cifrat la 6 milioane de unitati.

HTC considera ca va creste vanzarile smartphone cu 30% anul acesta. Compania taiwaneza va produce de asemenea telefoane pentru alte branduri mari, o afacere rentabila.

Compania vrea sa ramana numarul unu pe telefoane Android, chiar daca multi producatori vor lansa anul acesta telefoane pe platforma Google.

Managementul HTC a anuntat ca trimestrul unu din 2010 va aduce rezultate foarte bune, dupa ce pe trimestrul patru al anului trecut cifrele au fost sub asteptari. La inceput de an, vanzarile HTC vor atinge 1 miliard de dolari, comparat cu 990 milioane de dolari la inceputul lui 2009.

Pe finalul anului trecut, vanzarile companiei au scazut cu 13 procente comparat cu anul anterior. Marja de profit operational a coborat la 29,5 - 30% fata de 32% anul anterior.

Pe parcursul anului trecut, valoarea actiunilor HTC a crescut cu 19% datorita rezultatelor bune si a zvonurilor legate de noi telefoane.

Rezultatele slabe din trimestrul patru au dus la scaderea acestora cu aproape 2%. Nici lansarea oficiala Nexus One nu a redresat valoarea titlurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#htc, #windos mobile, #google, #nexus one, #android , #stiri Google