Hackerii iau bani de la Google

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 15:55
3142 citiri
Hackerii iau bani de la Google

Companiile de software au invatat sa colaboreze cu "vanatorii" de vulnerabilitati, fiind dispuse sa plateasca bani seriosi pentru o testare din partea utilizatorilor avansati. Google vrea sa vada daca produsele sale pot fi demontate de hackeri talentati si este dispus sa plateasca un premiu consistent celui care va reusi, potrivit Forbes.

Google a anuntat ca va oferi 20.000 de dolari primului user care reuseste sa preia controlul total al unui laptop care ruleaza browser-ul Chrome.

Pentru a reusi acest lucru, un hacker ar trebui sa "pacaleasca" protectiile sandbox, construite pentru a izola fiecare schimbare sau actiune din browser.

"Olimpiada" hackerilor

Premiul va fi oferit de Google in cadrul concursului Pwn2Own, organizat de o firma de securitate detinuta de Hewlett-Packard.

Premiile totale se vor ridica la 125.000 de dolari pentru hackerii care reusesc sa compromita laptopuri prin intermediul browserului web folosit, fie ca este vorba de Internet Explorer, Firefox, Chrome sau Safari.

Totodata, vor fi puse la incercare si cateva dintre cele mai tari smartphone-uri, printre care iPhone 4, BlackBerry Torch, Dell Venue sau Nexus S.

Castigatorii vor pleca acasa cu premiul in bani si cu device-ul pe care au reusit sa-l compromita.

Spre deosebire de editiile anterioare, in acest an Google a decis sa transforme "spargerea" Chrome in atractia principala a evenimentului, oferind bonusul de 20.000 de dolari.

Toate hack-urile aparute in cadrul concursului vor fi puse la dispozitia producatorilor de software, pentru a-si putea repara "bresele" de securitate.

Hackerii, pe statul de plata al Google

Nu este prima oara cand gigantul motoarelor de cautare ii premiaza pe cei care demonstreaza defectele produselor Google.

La inceputul anului trecut, raportarea unui bug critic gasit in browserul Chrome era recompensata cu 1.337 dolari.

Peste cateva luni, suma a fost ridicata la 3,133 dolari.

In noiembrie, Google a extins strategia si la celelalte aplicatii web, printre care Youtube, Blogger sau Gmail.

#browser, #chrome, #google, #hacker, #hacker bani google chrome, #iphone, #pwn2own, #smartphone , #stiri Google