Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google vrea venituri de 100 de miliarde de dolari

Google vrea venituri de 100 de miliarde de dolari
Conducerea Google a prezentat planuri de investitii si extindere a activitatilor din strainatate, care sa conduca compania spre obtinerea de venituri de 100 de miliarde de dolari, scrie presa americana.Reprezentantii celui mai important motor de cautare pe Internet din lume au transmis astfel un mesaj de calmare a pietelor in legatura cu perspectivele de dezvoltare ale companiei, dupa ce comentariile precaute ale directorului financiar, George Reyes au provocat scaderea brusca a valorii actiunilor companiei.
Capitalizarea de piata a Google este de circa 111,5 miliarde de dolari, insa pe ansamblul anului trecut compania a obtinut venituri de 6,14 miliarde de dolari.

George Reyes a avertizat saptamana aceasta ca ratele de crestere consemnate de companie sunt in scadere. "Constatam acest fapt in fiecare trimestru. Trebuie sa identificam noi surse de dezvoltare a afacerilor", a spus el.
Ca urmare a noilor planuri de dezvoltare, cotatia titlurilor Google a avansat cu 11,65 dolari, respectiv 3,2%, la 376,45 dolari pe unitate. Actiunile companiei s-au redresat de la un minim de 340 de dolari pe unitate atins in aceasta saptamana, dar valoarea lor este totusi cu 20% sub nivelul record de 475 de dolari pe unitate consemnat la inceputul anului.

Estimarile analistilor confirma incetinirea ritmului de dezvoltare a Google, de la aproape 100% in 2005 la sub 60% in acest an si circa 40% in 2007.

Directorul executiv al companiei, Eric Schmidt a recunoscut ca Google doreste sa extinda acest tip de servicii in publicitate online si offline, care include toate formele de media. Mark Stahlman, analist la firma Caris & Co, considera ca venituri de 100 de miliarde de dolari ar justifica o evaluare facuta la inceputul anului, conform careia valoarea actiunilor Google ar putea ajunge la un moment dat la 2.000 de dolari pe unitate, cu mult peste cea mai optimista estimare a pietelor, de 600 de dolari pe unitate.


BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 740 ori