Google vine cu surprize.Vezi ce produse noi ar putea aduce gigantul web

Marti, 10 Mai 2011, ora 12:30
1919 citiri
Google vine cu surprize.Vezi ce produse noi ar putea aduce gigantul web

Astazi a inceput conferinta anuala a dezvoltatorilor Google  I/O in San Francisco. In ultimii doi ani, gigantul motor de cautare  a venit cu surprize ca Google TV, Chrome Web Store si Wave, precum si demo de produse care inca nu au iesit la lumina, cum ar fi serviciul de muzica al Google. Iata la ce ne asteptam anul acesta de la Google:

Google TV Update

Surse din interiorul companiei spun  ca Google va prezenta urmatoarea versiune a Google TV, care ar include un hardware mai bun, o interfata reproiectata si o versiune integrata a Marketplace Android pentru aplicatii TV.

Mai multe notebook-uri Chrome

Cand Google a lansat programul de testare Chrome OS in decembrie anul trecut, compania a declarat ca va iesi pe piata cu notebook-uri Chrome in vara anului 2011.

Samsung este unul din partenerii oficial ai companiei, iar anumite specificatii pentru notebook-ul chrome "Alex" au iesit deja la iveala.

Samsung organizeaza tot saptamana aceasta o conferinta de presa, dupa ce se termina evenimentul Goohle, asa ca sansele sunt mari sa asistam la o lansare a notebook-urilor Chrome.

Inghetata Android este in "meniul" Google

Fostul CEO, Eric Schmidt a spus in februarie ca urmatoarea versiune Android va impaca diferentele intre versiunea comprimata din acest an (fagure de miere sau 3.0) si cea mai recenta versiune de telefon (turta dulce sau 2.3).

Acesta va fi sandwich-ul de inghetata Android.

Google are nevoie de un Android Market mai performant

Analistii cririca Android Market din cauza faptului ca acest serviciu Google sufera la capitolul user-experience.

Dezvoltatorii spun ca exista mai multa vizibilitate in Apple App Store.

Este acesta, un indemn la performanta?

Google trebuie sa se inarmeze si sa porneasca la lupta cu competitia.

Google va implementa tranzactiile "in-app" si pentru aplicatiile de pe Web

A oferi clientilor posibilitatea de a cumpara produse reale si bunuri virtuale din interiorul aplicatiilor poate fi cheia succesului pentru dezvoltatorii Android si iPhone.

Acum, Google aduce acest noul model de tranzactie "in App" pentru aplicatii web, bazandu-se pe o tehnologie pe care a primit-o odata cu achizitia Jambool de anul trecut.

Acest lucru s-ar putea dovedi deosebit de util pentru Chrome OS, care ruleaza doar pe aplicatii Web.

Clona Groupon "Offers" ar putea fi anuntata

Google Offers, concurentul companiei Groupon va intra in beta testing.

Google a solicitat companiilor si utilizatorilor din Portland, Oregon si alte orase sa se inscrie pentru serviciu inca de luna trecuta si a confirmat faptul ca versiunea beta va fi lansata in curand.

Cloud computing pentru mediul de afaceri

Un tip de cloud computing va permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii web si sa le ruleze pe hardware-ul altcuiva.

Google are propriul serviciu de cloud computing numit Google App Engine, dar acesta nu a avut acelasi impact ca si Amazon.

La editia de anult trecut, compania a inceput examinarea unei noi versiuni App Engine pentru mediul de afaceri, care detine acorduri de seecuritate si disponibilitate pentru mediul de afaceri.

Companiile trebuie sa se inscrie si vor fi invitate sa participe.

Pasi uriasi spre zona jocurilor sociale

Google a postat recent o lista de locuri de munca pentru un manager de proiect de jocuri, care va ajuta compania sa construiasca o platforma de social gaming.

La urma urmei, Faceboook obtine o mare parte din trafic cu ajutorul jocurilor ca FarmVille.

Va anunta Google un serviciu de muzica pentru Android?

Cel mai probabil, nu.

Zvonurile despre acest serviciu au luat nastere inca de cand Vic Gundotra a prezentat un prototip anul trecut.

Serviciul de muzica al Google trebuia sa se lanseze anul trecut la SXSW in luna martie.

Potrivit ultimelor rapoarte, Google s-a reintors la proiectarea acestui serviciu si se gandeste la un serviciu complet de abonament, probabil in parteneriat cu Spotify.

Insa serviciu de muzica al Amazon ar putea sa provoace Google sa actioneze mai repede decat ne asteptam.

Larry Page isi va face aparitia

CEO-ul Google nu se mai poate ascunde de presa.

In ciuda faptului ca Page este cunoscut ca fiind o persoana timida, acesta are un stil de management admirat in interiorul companiei.

Google nu a dezvaluit nici cine vor fi speakerii principali, dar daca Larry Page apare luni ,va fi o surpriza mare si va garanta o acoperire media importanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google tv, #cloud computing, #conferinta google, #conferinta dezvoltatori google, #google chrome, #produse google, #larry page, #aplicatii web, #aplicatii mobile , #stiri Google