Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google, vazut ca un fond mutual

Google, vazut ca un fond mutual

Cel mai popular motor de cautare din lume, Google, este considerat ca un fond mutual de specialistii comisiei care supervizeaza Wall Street (SEC, Securitier and Exchange Comission), scrie presa americana.Nici oficialii Google, nici specialistii financiari nu ar avea curajul sa compare compania cu un fond mutual, dar se pare ca tocmai autoritatile au trecut peste etichetele oficiale si au ajuns la aceasta concluzie pe baza asset-urilor companiei. Iar primul lucru care este luat in calcul cand vine vorba de Google nu este brandul, ci banii cash pe care ii detine, care urmeaza sa fie investiti. De aici comparatia cu un fond mutual. Si nu sunt deloc putini: conform SEC banii cash reprezinta 40% din valorile detinute de Google.

Conform estimarilor guvernamentale motorul de cautare are 10 miliarde de dolari pentru investitii, bani cu care va cumpara actiuni, obligatiuni si va face alte asemenea investitii similare fondurilor. Mai pe scurt, poate fi taxat ca un astfel de fond.

Legislatia SEC spune ca orice firma care are peste 40% din asset-uri in cash este un fond mutual, astfel ca Google, practic imediat dupa listare, a trebuit sa se comporte ca un fond mutual si mai ales a trebuit sa cumpere obligatiuni de la stat.

Daca ar accepta formal transformarea in fond mutual, Google ar trebui sa se obisnuiasca cu reguli noi, adio optiuni in actiuni pentru managerii performanti, iar actionarii mari vor avea un vot mai greu in denumirea echipei de management. Google a cerut SEC sa ii acorde mai multa libertate, reamintind comisiei ca nu este totusi un fond.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 896 ori