Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google va incepe sa comercializeze programe software online

Google va incepe sa comercializeze programe software online

Grupul Google Inc. va oferi corporatiilor americane un pachet software online ce include programe de tip e-mail, procesare de text si calcul tabelar, semn al expansiunii celui mai mare motor de cautare online pe segmente de piata care traditional erau dominate de Microsoft si IBM, informeaza Reuters.

Pachetul Google Apps-Premier Edition va costa 50 de dolari pe an pentru fiecare angajat, suma in care sunt incluse suportul tehnic prin telefon, o casuta de e-mail cu o capacitate de stocare de 10 gigabyte pentru fiecare utilizator si garantia ca serviciul de e-mail va rula 99,9 la suta din timp. Introdus in urma cu sase luni sub forma unui serviciu gratuit, Google Apps este utilizat deja de peste 100.000 de firme mici si mijlocii si mai multe sute de universitati americane.

Pachetul urmeaza sa-si faca debutul pe piata joi, in mijlocul campaniei de promovare a noului pachet Office dezvoltat de gigantul Microsoft, in paralel cu noul sistem de operare Windows Vista. Oferind un pachet software la un pret deosebit de scazut, Google ofera companiilor noi stimulente pentru a amana cumpararea noului pachet Microsoft Office 2007. Un pachet Office 2007 cu licenta are un pret de cost cuprins intre 149 si 679 dolari, insa companiile negociaza reduceri substantiale in functie de numarul de licente pe care le achizitioneaza.

Desi este putin probabil ca ultima initiativa a celor de la Google sa schimbe radical situatia pe piata de produse software de afaceri destinate corporatiilor, analistii apreciaza ca este doar o chestiune de timp pana cand Google va deveni unul dintre actorii importanti pe piata. Deja doua mari companii americane, Procter & Gamble Co. si General Electric Co., au inceput sa utilizeze noul pachet software, Google refuzand sa precizeze cati din angajatii celor doua firme au optat pentru Google Apps.

In cazul in care va incepe sa vanda si software companiilor, Google si-ar putea reduce dependenta de publicitatea online. In prezent, programele software cu licenta acopera aproximativ 100 milioane dolari, sau un procent din veniturile de 10,6 miliarde dolari inregistrate anul trecut de Google. In contrast, Microsoft este puternic dependent de vanzarea de programe software, care acopera marea majoritate a cifrei de afaceri de 44 miliarde dolari inregistrata in 2006 de grupul fondat de Bill Gates.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 878 ori