Google, tu si restul lumii

Marti, 09 Februarie 2010, ora 19:45
2876 citiri
Google, tu si restul lumii

Reprezentantii Google au anuntat ca vor sa integreze in Gmail un serviciu asemanator Twitter-ului si un serviciu de traducere in timp real. Aceste decizii contureaza scopul final al Google: sa fie intermediarul dintre user si restul lumii.

Daca serviciul de tip Twitter pentru Gmail ar putea sa fie gata si maine, la serviciul de traducere in timp real, Google are mult de dezvoltat.

Dupa cum functioneaza Google Voicemail, ne putem da seama ca gigantul Web mai are mult de lucru la aplicatiile de voce.

Voice Search merge destul de bine pe Android 2.1, daca vorbesti rar si cu intonatie, dar departe de a functiona perfect.

Dar ambele servicii tintesc un segment de piata la care ravnesc multe alte companii.

Iata o lista a celor mai mari servicii Google si ce sector de comunicare vor sa domine.

Google Voice: Daca folosesti Google Voice asa cum si-ar dori compania sa il folosesti, inseamna ca toate sms-urile si telefoanele tale trec prin canalele Google.

Accesul la mesajele personale le furnizeaza celor de la Google informatii despre preferintele userului, ceea ce le permite sa serveasca reclame interesante si relevante.

Gmail este o poarta pentru majoritatea conversatiilor tale scrise, dar acest lucru nu este suficient pentru Google, de aceea a dezvoltat Google Wave.

Google Wave este o platforma pentru email, instant messaging, sharing de programe, doar ca accesul se face pe baza de cont, fortand toti userii sa intre in biosfera Google si asigurandu-se ca fiecare informatie trece prin malaxorul gigantului web.

Google Docs: pentru documente mai ample si Google Talk, folosit pentru instant messaging, video si audio chat.

Picasa si Youtube: Serviciile Google de fotografii si video.

Android: Printre inovatiile aduse de noul Android se mai numara si cautarea in arhiva mesajelor text sau MMS, o mai buna accelerare grafica hardware, suport pentru sincronizare cu serviciile Google, functia de stergere automata a mesajelor dupa o perioada de timp prestabilita si imbunatatirea aplicatiilor de baza.

Chrome OS:
Google va mai lucra la sistemul de operare pana la lansarea de anul acesta si nu este exclus ca timpul de pornire, cel cu care s-au laudat pana acum, sa creasca odata ce sunt incarcate si alte elemente – drivere, securitate si altele.

Google Checkout, Finance, Maps, Reader, News si multe alte aplicatii care acopera orice forma de comunicare "scapata" de sub controlul serviciilor de mai sus.

O singura piesa lipseste: reteaua sociala, domeniu in care Google a esuat cu Orkut (cu exceptia Braziliei), dar se prea poate ca noul hibrid Gmail-Twitter sa ii asigure intrarea si pe aceasta piata.

#android, #chrome, #google, #twitter, #voice , #stiri Google