Google testeaza serviciul SMS

Vineri, 10 Decembrie 2004, ora 11:31
1249 citiri

Google a anuntat un nou serviciu in testare care permite folosirea telefoanelor mobile sau dispozitivelor handheld in accesarea motorului de cautare Google prin SMS.Denumit Google SMS, serviciul este cea mai noua inovatie Google de pe piata telefoanelor mobile, in cursa de a se extinde.

Google SMS ofera liste business si rezidentiale, preturi ale produselor si dictionare.

Compania nu primeste procente din pretul de 5-10 centi/mesaj care sunt cerute de companiile de telefonie, iar rezultatele nu sunt influentate de reclame.

"Nu cerem taxe pentru acest serviciu si nici nu planuim asa ceva in viitorul apropiat. Dorim sa observam daca este destul de competitiv ca sa fie folosit" a afirmat Georges Harik, director Googlettes.

Prin acest serviciu, un turist flamand din san Francisco ar putea gasi un restaurant chinezesc prin trimiterea unui mesaj catre Google cu textul "chinese san francisco ca" sau incluzand un cod postal "chinese 94104". Google va trimite mesajul inapoi cu rezultatele cautarii locale.

Cumparatorii vor putea primi informatii despre preturile camerelor digitale de 4-megapixeli de la motorul de cautare Froogle, prin trimiterea unui text "price digital camera 4mp". Google Local si Froggle sunt versiuni beta.

Google SMS functioneaza in momentul actual cu 6 furnizori wireless printre care: Cingular Wireless, Verizon Wireless si Sprint. Serviciul nu functioneaza in afara SUA, deoarece Google nu ofera inca servicii de cautare locala in afara granitelor.

SMS-urile, care functioneaza pe aproape toate telefoanele mobile castiga popularitate in continuu in SUA, dar este folosit in Europa de mult timp.

Conform analistilor, Google se va confrunta cu competitia in viitor deoarece furnizorii de mobile isi innoiesc retelele si folosesc Web-ul pentru a transfera informatii pe telefoanele mobile. Totusi astfel de rezultate necesita mult timp.