Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google, solicitat din Europa sa stearga 70.000 de linkuri intr-o singura luna

Google, solicitat din Europa sa stearga 70.000 de linkuri intr-o singura luna


Google, gigantul american al internetului, a indicat joi ca a primit 70.000 de cereri de stergere de linkuri privind internauti europeni de la 30 mai, data la care motorul de cautare a inceput sa aplice 'dreptul de a fi uitat', asa cum a dispus Curtea Europeana de Justitie (CEJ), relateaza AFP.

Gigantul american a pus la dispozitie online la 30 mai un formular accesibil europenilor pentru a cere stergerea rezultatelor cautarii, conformandu-se astfel deciziei justitiei europene, care a stabilit ca internautii au dreptul sa ceara eliminarea linkurilor spre pagini continand informatii personale depasite sau inexacte.

Cu un varf in prima zi, cand Google a primit peste 12.000 de solicitari, numarul cererilor "s-a stabilizat in prezent la o medie de aproximativ 1.000 pe zi in Europa" si "a depasit 70.000 de cereri in total intre 29 mai si 30 iunie 2014", a precizat motorul de cautare.

Cele mai multe cereri vin din Franta, Germania si Marea Britanie

Cele mai reprezentate tari sunt Franta, cu peste 14.000 de cereri, Germania (peste 12.600), Marea Britanie (aproape 8.500), Spania (peste 6.100) si Italia (aproape 6.000).

In total, solicitarile au vizat retragerea a 267.550 de linkuri, potrivit Google, care explica faptul ca fiecare dintre ele "trebuie tratata individual".

Google a indicat ca nu va sterge toate aceste linkuri, ci va "aborda fiecare cerere si va lua deciziile in functie de pertinenta fiecareia".

Masura luata de Google a aparut in contextul ingrijorarilor sporite ale utilizatorilor privind controlul asupra reputatiei lor online si intr-un moment in care autoritatile europene de protectie a datelor au indicat ca negociaza 'un pact de conformitate' cu Google pentru a determina gigantul american sa-i informeze mai bine pe internauti privind utilizarea datelor lor personale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1080 ori
Citeste mai multe despregoogle informatii cereri google