Google si MasterCard ajuta clientii sa plateasca cu telefonul mobil

Miercuri, 25 Mai 2011, ora 12:28
1311 citiri
Google si MasterCard ajuta clientii sa plateasca cu telefonul mobil

Google va lansa joi, in parteneriat cu MasterCard, sistemul de plati mobile, care va permite clientilor sa plateasca la comercianti si la prestatorii de servicii cu telefonul mobil in loc de cardul bancar, a declarat o sursa apropiata situatiei, transmite Reuters.

Google colaboreaza cu MasterCard, a doua mare retea de procesare a cardurilor de credit si de debit, pentru a lansa sistemul, a adaugat sursa citata.

Gigantul internetului intra astfel pe un nou segment de piata, unde va concura cu giganti ai industriei financiare precum Visa.

Wall Street Journal (WSJ) scria in luna martie ca Google a incheiat parteneriate cu MasterCard si Citigroup pentru a dezvolta sistemul.

Retailerii Macy's, American Eagle Outfitters si Subway s-au alaturat proiectului si vor promova noua modalitate de plata in Statele Unite, insa nu este clar daca sistemul va fi disponibil la nivel national sau initial numai in New York, potrivit surselor citate de WSJ.

Google a invitat presa sa participe joi in New York la un "eveniment cu partenerii" pentru a demonstra "ultimele inovatii".

Bloomberg scrie ca grupul va lansa un sistem de plati mobile care va rula pe sistemul de operare Android si va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin reteaua opertorului Sprint Nextel.

Surse apropiate discutiilor au confirmat ca Google va lansa proiectul.

Reprezentantii Citigroup nu au raspuns intrebarilor Reuters, iar Google, Sprint Nextel si MasterCard au refuzat sa comenteze informatiile.

La zece ani dupa aparitia conceptului de plati cu telefonul mobil in Statele Unite, aceasta modalitate de plata este departe de a fi raspandita, din cauza neintelegerilor dintre companii, "toanelor" consumatorilor si obstacolelor de reglementare.

Bancile, producatorii de telefoane si companiile IT nu au incetat insa sa promoveze conceptul.

In alte parti ale lumii, in special in Asia, consumatorii pot plati deja la scara larga cu telefonul mobil.

In SUA, tot mai multi operatori mobili, banci si companii IT, incearca sa prinda startul pe piata platilor mobile, inca restransa insa cu un potential urias.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #mastercard, #plata telefon mobil, #carduri , #stiri Google