Google se pregateste de primul serviciu online de muzica

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 22:16
1997 citiri
Google se pregateste de primul serviciu online de muzica

Cel mai iubit motor de cautare din lume, Google, se pregateste sa lanseze un serviciu care va permite utilizatorilor sa gaseasca melodiile favorite, sa le asculte direct in pagina cu rezultate sau sa le cumpere, descarcandu-le pe computer.

Serviciul, care este denumit oficial One Box, nu este confirmat oficial in totalitate, oficiali ai Google spun ca va fi vorba doar de informatii despre cantece si autori, fara o vanzare directa. Totusi, TechCrunch si alte surse citate vorbesc si despre o potentiala afacere, Google avand acorduri cu o serie de furnizori de muzica si clipuri, prin intermediul YouTube.

Cu siguranta Google nu va oferi un serviciu cu abonament lunar, spun specialistii in domeniu. Rezultatele cautarii pe termeni de muzica va oferi utilizatorului un preview cu artistul sau formatia respectiva, melodiile populare, elemente grafice si video.

Ce va fi cu adevarat One Box urmeaza sa aflam in curand direct de la Google.

Initiativa in domeniul muzical ar urma sa fie confirmata oficial saptamana viitoare, iar Google are in vedere in special sa adauge link-uri sponsorizate spre magazine de muzica sau case de discuri si nu sa vanda direct melodiile, spun oficiali care si-au pastrat anonimatul.

Google ar urma sa trimita vizitatorii pe site-uri precum Lala sau iLike, de unde se pot asculta sau descarca melodiile respective.

Proiectul Google ar fi realizat cu toate cele patru mari case de discuri muzicale, respectiv Universal Music, Sony Music BMG, EMI si Warner Music.

Proiectul general ar fi de imbunatatire a serviciilor oferite de motorul de cautare, astfel incat un fan al muzicii digitale sa gaseasca pe Google tot ce ar putea dori sa stie despre un artist.

Sursele spun ca pe One Box un utilizator care va cauta U2 sau Coldplay va avea ca rezultat initial o pagina cu poza artistilor, informatii din background, lista melodiilor si mai ales ce melodii pot asculta online, dar si alte informatii.

One Box este numele de cod folosit de angajatii Google pentru a descrie paginile cu rezultatele cautarii care ofera mai mult decat cele 10 rezultate text standard. ”Compania incerca sa combine informatiile si sa le imbrace intr-un format nou ca sa ofere utilizatorului mai mult decat cele zece rezultate clasice”, a explicat Stephen Shankland de la CNet.

One Box nu se va limita doar la muzica, ci va influenta pe viitor serviciile de cautare pentru filme si continut video, rezultatele la cautari business si chestii legate de afaceri, dar si rezultatele cautarii dupa starea vremii.

Google vrea sa imbunatateasca toate aceste experiente ale utilizatorului, fara sa incarce paginile prea mult, fara sa schimbe esential motorul de cautare.

„Nu comentam zvonurile aparute”, au declarat responsabilii Google.

Specialistii estimeaza ca traficul de cautare pe muzica este extrem de mare si ca Google vrea ca pasionatii de muzica sa treaca intai prin motorul de cautare inainte sa se duca pe site-urile specializate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, #muzica, #one box , #stiri Google