Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google sarbatoreste Ziua Pamantului cu un logo special

Google sarbatoreste Ziua Pamantului cu un logo special


Google celebreaza, luni, Ziua Pamantului si isi demonstreaza sprijinul pentru protectia mediului, printr-un logo special, interactiv, care prezinta succesiunea anotimpurilor si tranzitia de la zi la noapte.

Anotimpurile sunt prezentate in noul logo sub forma unei animatii. Astfel, primavara este cea care deschide succesiunea de imagini animate, litera "G" din cuvantul "Google" fiind reprezentata cu flori pe o pajiste.

Unele dintre elementele care apar in imagine pot fi accesate si determina modificari ale logoului - de exemplu, un clic pe nori determina transformarea unei zile insorite intr-o zi ploioasa. De asemenea, in imagine apar mai multe formatiuni muntoase, in care se vad doua intrari de pestera. Un clic pe una dintre intrari face ca din aceasta sa iasa un urs.

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste Ziua Pamantului/ Earth Day, aparuta in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

Ziua Pamantului a fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect ignorat. Ziua Pamantului a fost celebrata in primul an de circa 20 de milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri.

Dupa doua decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Ziua Pamantului a avut un rol important in popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost infiintata si o organizatie - Earth Day Organization, care are in prezent filiale in peste 170 de tari.

In prezent, peste 500 de milioane de oameni din toata lumea sarbatoresc Ziua Pamantului, pe 22 aprilie, numeroase comunitati organizand chiar o saptamana intreaga de manifestari dedicate mediului inconjurator.

Google isi modifica frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalitati ale culturii universale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1622 ori