Google recunoaste ca a dat cu un miliard de dolari mai mult pe Youtube

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 17:25
1639 citiri
Google recunoaste ca a dat cu un miliard de dolari mai mult pe Youtube

Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, recunoaste ca a platit pentru Youtube cu un miliard de dolari mai mult decat valora. El spune ca astfel a eliminat concurenta si a finalizat tranzactia foarte repede.

Inainte de achizitie, Schmidt spunea echipei de conducere ca Youtube valora intre 600 si 700 de milioane de dolari, dar era dispus sa plateasca un bonus de un miliard, informeaza CNET News.

Directorul Google a explicat ca erau semne ca Youtube urma sa fie vandut, deoarece avea o cifra de afaceri foarte mica, dar un numar tot mai mare de utilizatori.

Pentru a face o oferta pe masura numelui si pentru a fi siguri ca vor avea succes, cei de la Google au decis sa ofere 1 miliard de dolari in plus, spune Schmidt.

El a adaugat ca Youtube ar fi fost cu siguranta cumparat de Microsoft sau Yahoo, daca Google nu facea oferta.

Desi criticii au spus ca suma nu va fi recuperata niciodata, Google a pus astfel mana pe o companie despre care se crede ca va schimba total divertismentul.

Youtube are acum contracte cu Walt Disney, CBS, Sony Pictures si Metro Goldwyn-Mayer.

In ultimii trei ani, numarul de utilizatori ai Youtube a crescut de la 12 milioane la 100 de milioane numai in Statele Unite.

Reprezentantii Google sustin ca in curand site-ul va aduce castigurile pe care le-au tintit de la achizitie.

#dolari, #google, #miliard, #tranzactie, #youtube , #stiri Google