Google raporteaza o crestere cu 26% a profitului net, in T3

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 11:59
1455 citiri
Google raporteaza o crestere cu 26% a profitului net, in T3

Google a inregistrat un profit in crestere cu 26%, la 1,35 miliarde dolari, in al treilea trimestru, ducand la o apreciere a actiunior cu 6%, in contextul in care liderul de piata in cautarea si publicitatea pe internet a facut fata adancirii crizei financiare globale, arata Reuters.Profitul net a crescut in al treilea trimestru la 4,24 dolari/actiune, comparativ cu 1,07 miliarde dolari sau 3,38 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului trecut.


Traficul pe internet si cresterea veniturilor au fost puternice in toate principalele regiuni ale lumii, a declarat directorul executiv, Eric Schmidt.


"Atat timp cat suntem realisti in legatura cu starea slaba a economiei la nivel mondial, vom continua sa gestionam Google pe termen lung", a spus acesta.


Veniturile au insumat 5,54 miliarde dolari, in crestere cu 31% fata de anul anterior, insa numai cu 3% mai mult fata de al doilea trimestru al acestui an.


"Chiar daca nu sunt imune la incetinirea economica, rezultatele sunt foarte competitive si, totodata, Yahoo, cel mai mare competitor, se confrunta cu dificultati. Astfel, din punct de vedere competitiv, pozitia Google este grozava", a declarat un strateg din cadrul Manning & Napier Advisors, Greg Woodard.