Google prezinta Page Speed cu optimizare in timp real

Luni, 01 August 2011, ora 14:49
2479 citiri
Google prezinta Page Speed cu optimizare in timp real

Google a prezentat de curand Page Speed, un serviciu care va permite o incarcare mai rapida a paginilor web, atunci cand sunt accesate de utilizatorii finali. Site-urile web care vor folosi Page Speed vor sesiza o imbunatatire de 25% pana la 60% , declara Ram Ramani, inginer-sef al echipei Google care a lucrat la acest proiect. 

Intr-un articol scris pe blogul oficial al Google, Ramani declara ca, pentru a folosi serviciul, cel care detine site-ul trebuie sa se inscrie si sa directioneze Google catre serverul pe care e gazduit site-ul.

“Page Speed ia continutul de pe serverele site-ului, rescrie paginile intr-un mod performant si le livreaza catre utilizatorii finali prin serverele Google din intreaga lume. Astfel, utilizatorii vor continua sa acceseze site-ul ca si pana acum, doar ca viteza de incarcare va fi mult mai mare”, scrie Ramani citat de The Economic Times.

Chiar daca Google ofera momentan serviciul gratuit pentru cateva site-uri, odata cu lansarea oficiala doritorii vor fi nevoiti totusi sa plateasca pentru Page Speed, un serviciu cu optimizare in timp real.

Potrivit declaratiilor lui Ramani, gigantul pregateste de doi ani aceasta evolutie a vitezei cu care sunt incarcate paginile web, iar lansarea Page Speed este un pas important in aceasta tehnologie.

Odata cu cresterea importantei prezentei online, multe companii isi doresc sa ofere o experienta tot  mai imbunatatita in ceea ce priveste cautarile pe web si au facut eforturi in acest sens, de-a lungul ultimilor ani.

Opera mini, un browser pentru dispozitive mobile, foloseste, spre exemplu, propriile servere pentru a comprima datele inainte de a le transmite catre smartphone-uri si tablete. Opera sustine ca aceasta optimizare contribuie la funizarea unu serviciu de Web browsing de calitate superioara, la o viteza mult mai mare.

Companii mari precum Amazon ofera, intre timp, servicii preum content delivery network (CDN) care pot mari viteza de distributie a datelor si multe site-uri se bazeaza pe aceste servicii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google, # page speed, # viteza incarcare google , #stiri Google