Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google pe cale de a lansa o interfata vocala

Google pe cale de a lansa o interfata vocala
Un patent publicat recent, releva faptul va Google este pe cale sa dezvolte un motor de cautare pe baza de voce.Patentul nr.7027987, care este asignat Google, se refera la o interfata vocala pentru motoarele de cautare. Prin intermediul unui model lingvinstic, a unui dictionar fonetic si a unor modele acustice, serverul genereaza o lista de n ipoteze.
Cu toate ca patentul a fost publicat joi, aplicatia a fost original completata in februarie 2001, fapt doveditor ca Google avea acest proiect in lucru de ceva timp.

O varianta demo sau ceva denumit Google Voice Search, se afla in teste in laboratoarele Google de peste un an de zile.

Craig Silverstein, director tehnologic al Google, afirma intr-un interviu din 2004, ca Google imagineaza o interfata vocala pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, in activitati precum condusul, gasirea locatiilor, sau reperarea cumparaturilor in supermarket-uri.

Utilizatorii pot suna la un numar afisat de Google, unde vor fi rugati sa spuna cuvantul pe care doresc sa il caute. Dupa un minut, rezultatele sunt returnate si utilizatorul acceseaza un link care duce la ele. Dupa ce aplicatia va fi completa, rezultatele vor fi probabil trimise catre un telefon mobil sau catre un sistem de navigatie auto.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1002 ori