Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Google participa la un proiect WI-FI

Google participa la un proiect WI-FI

In urma cu un an si jumatate, primarul din San Francisco a anuntat ca intentioneaza sa ofere acces wireless gratuit, tuturor celor 760,000 de rezidenti.Saptamana trecuta, Google si EarthLink au fost selectate pentru construirea retelei wireless, care se spera a fi pusa in functiune la inceputul anului viitor. Cele doua companii, impreuna cu Tropos Networks si Motorola, vor sprijini realizarea infrastructurii retelei.

Termenii precisi vor urma a fi stabiliti in cadrul unor negocieri ce sunt asteptate a incepe luna viitoare intre EarthLink ( compania ce conduce proiectul) si San Francisco.

La cateva zile de la anuntarea participantilor la proiect, San Francisco s-a trezit in mijlocul unor aprigi dezbateri privitoare la rolul publicitatii, la implicatiile retelei asupra intimitatii consumatorilor si la efectul asupra companiilor de telecomunicatii care vand accces la internet .

Serviciul din San Francisco constituie a apatra retea municipala a EarthLink. Planul este acela de a acoperi suprafata de 49 de mile a orasului, astfel incat toti locuitorii sa se poata conecta la Internet de acasa sau de la birou.

Mr.Vein, primarul San Francisco-ului, a afirmat ca experienta EarthLink in construirea unor retele wireless similare, a dus la castigarea contractului.

Uitlizatorii retelei din San Francisco vor putea allege din doua optiuni. Prin intermediul Google, utilizatorii se vor putea conecta gratuit la Internet la o viteza de 300kb/s, de sase ori mai rapid ca o conexiune dial-up, dar mai incet in raport cu o conexiune prin cablu. Daca aceasta prima optiune utilizatorii vor trebui sa vada reclamele ce apar pe site-uri.

In schimb, contra sumei de 20$ pe luna, abonatii vor putea sa se conecteze la Internet prin intermediul EarthLink, la o viteza de patru ori mai mare comparativ cu prima optiune, si nu vor fi nevoiti sa vada reclame.

Mr.Vein a afirmat ca rezidentii permanenti ai San Francisco si cei aproximativ 400,000 care vin in oras in fiecare zi a saptamanii, vor profita de serviciul gratuit, dar micii afaceristi mai degraba vor prefera sa plateasca pentru un serviciu mai rapid.

Pentru Google, reteaua din San Francisco indica faptul ca doreste sa se extinda si in domenii precum publicitatea locala. Cu toate s-au gasit voci care sa aduca in discutie problema confidentialitatii datelor utilizatorilor, referitor la participarea Google in cadrul proiectului, Megan Quinn, purtatot de cuvant al Google, a tinut sa asigure ca pe primul loc se afla securitatea datelor userilor.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 984 ori