Google o omagiaza pe Amelia Earhart, prima femeie pilot care a traversat Atlanticul

Marti, 24 Iulie 2012, ora 10:13
2321 citiri
Google o omagiaza pe Amelia Earhart, prima femeie pilot care a traversat Atlanticul

Google si-a schimbat, marti, logo-ul pe pagina principala pentru a omagia implinirea a 115 ani de la nasterea pilotului Amelia Earhart, pionier al avitiei si militanta pentru drepturile femeilor.

Amelia Earhart a zburat prima oara cu avionul in 1920, eveniment ce o determina sa devina pilot. In 1921, fara sprijinul familiei, reuseste sa ia primele lectii de zbor, iar dupa sase luni isi cumpara un avion "Kinner Airster", cu care stabileste recordul de inaltime de zbor pentru femei, cu o altitudine de 4300 m.

Pilotul Amelia Earhart este prima femeie care traverseaza Atlanticul, de doua ori, primind de la presedintele american medalia de aur "National Geographic Society".

Pe 2 iulie 1937, AMELIA EARHART, insotita de navigatorul Fred Noonan, se afla in ultima etapa din tentativa ei de survolare a lumii la bordul unui bimotor Lockheed Electra, incercand sa ajunga in California, dupa ce decolase din Noua Guinee.

Ea prevazuse sa aterizeze pe Insula Howland pentru a se aproviziona cu carburant. La cateva ore de la decolare, aviatoarea americana anunta in ultimul ei mesaj radio ca nu reusea sa localizeze insula si ca "indicatorul pentru carburant incepea sa scada".

In ciuda operatiunilor de cautare lansate de presedintele Franklin D. Roosevelt, nicio urma a avionului nu a fost descoperita, iar cei doi aviatori au fost considerati disparuti in mare.

Totusi, potrivit membrilor asociatiei TIGHAR, cercetatori pasionati de "arheologie aeronautica" (The International Group for Historic Aircraft Recovery), cei doi aviatori ar fi putut sa aterizeze pe minusculul atol Nikumaroro, nelocuit, aflat la o distanta de 480 kilometri de insula Howland, si ar fi supravietuit acolo pentru o vreme, in timp ce avionul lor se scufunda in mare. Cateva obiecte americane datand din anii 1930 au fost descoperite pe aceasta insula, ca si urmele unui cort.

#Amelia Earhart omagiere, #Google omagiere Amelia Earhart, #Amelia Earhart logo Google , #stiri Google