Google numeste un vicepresedinte pe Engineering pentru Europa

Joi, 27 Septembrie 2007, ora 10:54
1231 citiri
Google numeste un vicepresedinte pe Engineering pentru Europa

Google Inc. a anuntat numirea lui Nelson Mattos in functia de Vice President of Engineering pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Acesta va lucra in biroul Google din Zurich, Elvetia, si va fi responsabil de proiectele globale de tehnologie derulate in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, precum si de procesele locale de creare si inovare de produse, informeaza un comunicat de presa al companiei.

Inainte de a veni la Google, Mattos a ocupat, timp de 15 ani, diverse functii in cadrul IBM, cea mai recenta fiind cea de Distinguished Engineer & Vice-President of Information and User Technologies, in cadrul IBM Research. A condus o organizatie de cercetare la nivel mondial, care a abordat proiecte legate de cautare, procesare si analiza de informatii structurate si nestructurate, procesarea limbajului natural, interactiune conversationala si multimod, instrumente de colaborare pentru afaceri, tehnologii de vizualizare si experienta utilizatorului in general.

De asemenea, Mattos a fost IBM Distinguished Engineer & Vice-President, Information Integration pentru IBM Software Group, pentru care a creat un portofoliu de produse care a fost dezvoltat, devenind o afacere de mai multe sute de milioane de dolari. Noul vicepresedinte al Google a adus pe piata mai multe tehnologii-cheie si a condus cinci proceduri de achizitie esentiale, pentru a sustine acest segment, se mai arata in comunicat.

In cariera sa din cadrul IBM, Nelson a detinut roluri cheie si in dezvoltarea DB2, dezvoltarea unor extensii SQL importante si impunerea globala de standarde pentru bazele de date. In aceasta calitate, el a contribuit la proiectarea SQL99 prin intermediul a peste 300 propuneri acceptate.

Inainte de a lucra pentru IBM, Nelson a fost Profesor Asociat in cadrul Universitatii Kaiserslautern din Germania, unde a fost implicat in cercetarea sistemelor de management bazate pe cunostinte sau orientate pe obiecte.

Nelson a primit titlul de Doctor in stiinte ale Computerului de la Universitatea Kaiserslautern. De asemenea, are o diploma de absolvent si una de master in stiinta Computerului, acordate de Universitatea Federala Rio Grande do Sul din Brazilia. A publicat peste 80 de lucrari despre administrarea bazelor de date si alte subiecte conexe; este detinatorul a 13 brevete si autorul cartii 'O abordare a managementului bazei de informatii.'

In legatura cu numirea sa, Nelson Mattos a declarat, potrivit comunicatului:

"Sunt incantat sa am ocazia de a profita de mintile sclipitoare pe care le avem aici pentru a crea produse in regiune, nu numai pentru EMEA, ci si pentru restul lumii. Inginerii nostri din Europa, Rusia si Israel colaboreaza deja in mai multe domenii importante - de la harti si [calitatea cautarii] pana la [publicitate] si aplicatii mobile - si ne dorim sa facem chiar si mai multe in viitor".

La ora actuala, Google are 11 centre de cercetare si dezvoltare in regiune, situate in Londra (Marea Britanie), Aarhus (Danemarca), Trondheim (Norvegia), Lulea (Suedia), Cracovia (Polonia), Moscova si St. Petersburg (Rusia), Haifa si Tel Aviv (Israel), Zurich (Elvetia) si Dublin (Irlanda). Compania are aproximativ 2500 angajati pentru toate operatiunile sale din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.