Google nu mai vinde smartphone online

Luni, 17 Mai 2010, ora 00:45
1608 citiri
Google nu mai vinde smartphone online

Google isi intrerupe vanzarile online de telefoanemobile, urmand sa lucreze cu mai multi retaileri pentru a vinde Nexus One smartphone.

Dupa cum a anuntat un oficial Google, Andy Rubin, clientii vor sa testeze aparatul inainte de a-l cumpara, acesta fiind motivul schimbarii de strategie, relateaza Reuters.

Nici vanzarile magazinului online deschis in ianuarie nu s-au ridicat la asteptarile conducerii Google. Nexus One a fost primul gadget comercializat online de magazinul Google, compania promitand in ianuarie ca vor mai urma multe altele.

Nexus One se comercializa la pretul de 179 de dolari cu un contract de doi ani cu Deutsche Telekom T-Mobile USA, sau de 529 de dolari fara un astfel de contract.

Intr-un interviu acordat in urma cu cateva luni, Rubin declara ca vanzarea mobilelor direct catre clienti face ca pretul sa fie mai mic, compania mizand pe acest avantaj.

O explicatie pentru vanzarile destul de mici ar putea fi si faptul ca Google nu si-a facut reclama la TV pentru Nexus One.

Se estimeaza ca Google a vandut 150.000 - 200.000 de aparate Nexus One in primul semestru. Prin comparatie, Apple a vandut mai bine de un milion de iPhone-uri in primele 3 luni de cand a devenit disponibil, in 2007.

Google a avut venituri de 24 de miliarde de dolari anul trecut, in primul rand din publicitatea online.

#google, #nexus, #one, #smartphone , #stiri Google